Ostali sportovi

Ove subote u Zenici tri seniorske utakmice u Areni “Husejin Smajlović”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u Zenici tri seniorske utakmice u Areni “Husejin Smajlović” – Za subotu 30. novembra 2019.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, na centralnom terenu, zakazane su tri seniorske utakmice i to iz ženske i muške košarke, te rukometa za muškarce.

U 16 sati prve će na parket košarkašice KŽK Čelik. U goste im dolazi ekipa ŽKK Sloboda iz Novog Grada.

Nakon prošlosedmične velike pobjede u Sarajevu nad starim rivalom, ekipom Play Offa (72:81),  košarkašice KŽK Čelik ove subote čeka nešto lakši meč uokviru šestog kola bh.košarkaške lige 12.

Košarkašice Čelika su na omjeru od tri pobjede i dva poraza i sa osam bodova dijele od trećeg do šestog mjesta sa ekipama Play Off, Mladi Krajišnik i Leotar 03. Na čelu tabele su aktuelne šampionke, ekipa RMU Banovići, sa 12 osvojenih bodova i utakmicom više, a na drugom mjestu je ekipa Orlovi sa devet bodova i omjerom 4/1.

Od 18 sati na rasporedu je rukometna utakmica između ŠR Čelik – Junior i Krivaje iz Zavidovića, lidera na tabeli Prve lige FBiH, grupa Sjever. Ovo je utakmica 11.kola, zadnjeg u jesenjem dijelu sezone.

Ekipa Čelik junior je u finišu pao u formi i napravio nešto lošiji učinak. U prošlom kolu poraženi su u gostima od Žepča sa 35:30. Trenutno su četvrti na tabeli sa 17 bodova i učinkom od pet pobjeda, dva neriješena rezultata i dva poraza.

Zavidovićka Krivaja je, kao i prethodnih godina, glavni kandidat za ulazak u Premijer ligu i u ovom prvenstvu još nisu doživjeli poraz.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik,  gostuje u 11.kolu u Tuzli kod ekipe Sloboda 2.

Na kraju subotnjeg programa, od 20 sati, je košarkaška utakmica iz među OKK Čelik i KK Gen iz Sarajeva.

Ovo je utakmica sedmog kola A1 lige KSBiH. Zeničani su u proteklih šest kola ostvarili četiri pobjede i dva poraza. Zabilježene su tri gostujuće pobjede i jedna domaća i dva domaća poraza.

Ekipa Gen iz Sarajeva je na bilansu od po tri pobjede i poraza.

Pozivamo Zeničane, ljubitelje sporta, a naročito košarke i rukometa, da dođu u subotu u Arenu i podrže zeničke sportske klubove u ovim mečevima.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno