Ostali sportovi

Ove subote u Zenici bajramski šahovski turnir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji ŠK “Čelik“ Zenica i Amira Karića, održat će se tradicionalni bajramski šahovski turnir, koji se održava u povodu obilježavanja Ramazanskog bajrama.

Turnir će se održati u subotu 22.aprila 2023.godine u šahovskom Domu u Zenici, ulica Školska broj 15, sa početkom u 11 sati.

Igrat će se devet kola po Švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje) sa tempom igre od 11 minuta po igraču. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE. Upisnina na turniru 10 KM, za kadete 5 KM (2007 godište i mlađi).

Nagradni fond je 460 KM i biće podijeljen na šest prvoplasiranih šahista. Specijalne nagrade za najuspješnijeg kadeta i najuspješniju ženu.

Glavni sudija će biti IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

Do danas je prijavljeno 42 šahiste, među kojima je jedan intermajstor (IM), jedan FIDE majstor (FM) i jedan majstorski kandidat (CM).

Inače, pobjednik posljednjeg Ramazanskog bajramskog turnira bio je IM Dušan Lekić (Crna Gora).

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno