Ostali sportovi

Ove subote u Zenici 21. tradicionalni Međunarodni uskršnji šahovski turnir “Zenica 2019”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u Zenici 21. tradicionalni Međunarodni uskršnji šahovski turnir “Zenica 2019” – U organizaciji Šahovskog kluba „Napredak“ iz Zenice, ove subote 20. 4. 2019.godine, održat će se 21.tradicionalni Međunarodni uskršnji šahovski turnir „Zenica 2019“.

Turnir će se igrati u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici sa početkom u 9,30 sati.

Do sada na listi prijavljenih nalazi se ukupno 56 igrača, među kojima su šestorica internacionalnih majstora.

Turnir će se igrati po Švicarskom sistemu, FIDE varijanta u 9 kola, kompjutersko parovanje. Tempo igre od 15 minuta po igraču do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilmika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Turnir će se rejtingovati za rapid rejting listu FIDE.

Ukupni nagradni fond je 2.500,00 KM i biće podijeljen na 10 šahista za redovne i specijalne nagrade. Planirane su i specijalne nagrade za najuspješnije igrače do 2.000 ELO poena, do 2200 ELO, za igrače bez ELO tejtinga, kao i za najboljeg juniora (od 2001.god.), najuspješniju šahistkinju i najboljeg igrača iz šahovskog kluba „Napredak“ Zenica.

Direktor turnira je Darko Popović, glavni sudija IA Boris Budimir.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno