Košarka

Ove subote u Donjem Vakufu KK Promo – OKK Čelik, prva utakmica finala Play off-a za prvaka A1 lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u Donjem Vakufu KK Promo – OKK Čelik, prva utakmica finala Play off-a za prvaka A1 lige – Takmičenje u košarkaškoj A1 ligi KSBiH, sezona 2018/2019, došlo je do samog kraja i finalnih utakmica u kojima ćemo dobiti ekipu, koja će ponijeti titulu najbolje i obezbjediti plasman u najviši rang bh.košarke, Prvenstvo Bosne i Hercegovine.

U finalu se sastaju KK Promo Donji Vakuf, koji je prvenstvo završio kao drugi i u polufnalu bio bolji od Turbine i četvrtoplasirana ekipa iz ligaškog dijela prvenstva, OKK Čelik Zenica, koja je u polufinalu eliminisala favorizovanu i prvoplasiranu ekipu na kraju ligaškog dijela takmičenja, KK Igman Burch University sa Ilidže.

Prva finalna utakmica je na programu u subotu 04. maja od 20 sati u SD u Donjem Vakufu.

Prvu utakmicu finala play-off-a A1 lige za košarkaše između Proma iz Donjeg Vakufa i zeničkog Čelika sudit će sudijska trojka u sastavu Ernad Karović (Zenica), Maid Lasetović (Tuzla) i Seid Nožinović (Tuzla), komesar će biti Edim Duraković iz Tuzle.

U izjavi za Zenicablog pred utakmicu u Donjem Vakufu šef struke OKK Čelik, Armel Mujaković, je izjavio:

-Spremni dočekujemo sljedeću utakmicu protiv ekipe Promo Donji Vakuf. Zdravstveni bilten je ok, svi igrači su spremni i nadamo se našoj dobroj utakmici. Ekipa Proma je veoma dobra ekipa i koja ima dva glavna igrača oko kojih se sve vrti, a to su Nedim Mustafica i Dinko Peljto. Oni su igrali prvu ligu, pokušat ćemo da ih zatvorimo i vidjet čemo hoćemo li u tome uspjeti, ambijent će biti dobar i volimo u takvom ambijentu igrati -, rekao nam je Mujaković.

Kapiten Čelika Armin Avdibegović je optimista pred finalnu seriju i u izjavi za medije kaže:

-Spremamo se za finale koje predstavlja šlag za sve ovo sto smo uradili do sada. Raspoloženje u ekipi je super, atmosfera je dobra. Vlada velika euforija i svi jedva čekamo da počne finalna serija. Što se tiče bh. elite svakako da je Čeliku mjesto tamo i da ćemo sve uraditi da se vratimo tamo gdje pripadamo. Na dobrom smo putu da to uradimo, jer smo u polufinalu eliminisali prvoplasiranu ekipu iz ligaškog dijela prvenstva, ekipu Igman Burch University sa Ilidže -, kazao je Avdbegović.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović,  osigurao je i autobus koji će biti besplatan za sve one koji žele bodriti “crno-crvene” u meču sezone u Donjem Vakufu.

Drugi susret finala na rasporedu je u srijedu, 08. maja u Zenici.

Finalna serija se igra na dvije dobivene utakmice, a prednost domaćeg terena u eventualnoj “majstorici” ima ekipa Promo iz Donjeg Vakufa.

E.Imamović

Foto E.Imamović/KK Promo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno