Košarka Rukomet

Ove subote u Areni rukomet u 18h i košarka u 20 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u Areni rukomet u 18h i košarka u 20 sati  – Za ljubitelje sporta, a naročito rukometa i košarke, ove subote u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici igraju se dvije utakmice.

U prvoj utakmici, u derbiju 10.kola Prve lige Federacije, grupa Sjever, igraju domaći RK Čelik i vodeća, i do sada neporažena, ekipa Krivaje iz Zavidovića. Utakmica je na rasporedu u subotu 24.11. u 18 sati na centralnom terenu gradske Arene. Pobjedom protiv Krivaje, Čelik ostaje u trci za prvo mjesto, dok bi Krivaja pobjedom ovjerila jesenju titulu.

Nakon sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, rukometaši Čelika su poraženi u prošloj, osmoj utakmici u Tuzli od Slobode (37:24).

Krivaja ima bržu i mlađu ekipu za razliku od Slobode. Igraju sličan rukomet kao i mi. Mislim da će presuditi trčanje i ko bude imao više kondicije i dužu klupu. Mi smo u blagoj prednosti, a tu je i domaći teren. Nama pobjeda otvara mogućnost da idemo dalje i da ostanemo u vrhu. Idemo na pobjedu-, odlučan je u izjavi za Zenicainfo trener crveno-crnih Seldin Rizvanović.

Prema najavama, u tim se vraća kapiten Adnan Begagić, dok je sa treninzima počeo i povrijeđeni Muhamed Ajanović.

Sudije ove utakmice su Kulović i Škaljić, nadzornik Alibegović A.

Da ponovimo, derbi 10.kola Prve rukometne lige Federacije BIH, grupa Sjever, Čelik-Krivaja, igra se u subotu, 24.novembra, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u 18,00 sati.

Drugi zenički ligaš, ŠR Čelik Junior, je slobodan u 10.kolu.

U drugoj večernjoj utakmici, a u okviru šestog kola A1 košarkaške lige KSBiH, sastaju se zenički OKK Čelik i KK Radnički iz Goražda. Utakmica je na rasporedu u subotu 24.11. u 20 sati na centralnom terenu gradske Arene.

Sudije na ovoj utakmici su: glavni sudija Samir Kadrić, sudija 1 Namik Fočo,  sudija 2 Azur Lušija, a komesar Mahir Kapidžija.

Ekipa zeničkog OKK Čelik ostvarila je u prošlom kolu vrijednu gostujuću pobjedu nad ekipom KK Bošnjak u Hadžićima (72:82) i dijeli četvrto i peto mjesto sa 8 bodova i omjerom pobjeda i poraza 3/2.

Ekipa Radničkog je na omjeru od jedne pobjede i četiri poraza i zauzima pretposljednje 11.mjesto na tabeli.

Iz oba zenička tabora očekuju podršku navijača u ovim važnim mečevima.

Parovi 6.kola A1 lige, 24./25.11.2018.god.:

Subota, 24.11.:

Čelik – Radnički (20h)

Živinice – Turbina (16)

Travnik – Bošnjak (18)

Brčko D. – Igman Burch Un. (20)

Nedjelja, 25.11.:

IBU Spartans – Promo D.Vakuf (16)

Konjic – Iskra (16)

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno