Košarka

Ove subote u 20 sati OKK Čelik – HKK Zrinjski, trener Pandža: Očekujem pobjedu koju ćemo pokloniti Zenici za rođendan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote u 20 sati OKK Čelik – HKK Zrinjski, trener Pandža: Očekujem pobjedu koju ćemo pokloniti Zenici za rođendan- Košarkaši OKK Čelik ove subote su domaćini ekipi HKK Zrinjski iz Mostara, uokviru 22.kola Prvenstva KSBiH. Zbog epidemiološke situacije, prouzrokovane koronavirusom COVID – 19 u cijelom svijetu, utakmica će se igrati bez prisustva publike.

Utakmica OKK Čelik – HKK Zrinjski na rasporedu je ove subote u 20 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Jesenas u Mostaru, u 9.kolu, Zrinjski je slavio sa 85:80.

Zeničani se trenutno nalaze na prvom mjestu tabele, dok je ekipa iz Mostara na sedmom mjestu, ali je u posljednje vrijeme pokvarila utisak i svoje 4.mjesto, koju su imali u prvom dijelu sezone.

Pred ovaj meč, šef struke OKK Čelik, Josip Pandža, je izjavio:

-Utakmica Čelik – Zrinjski se igra na Dan Grada Zenice. Nadam se da ćemo slaviti pobjedu i tako čestitati svim Zeničanima i Zeničankama. Najveća kvaliteta Zrinjskog su sjajni skoreri Vranješ, Anđušić i Knežević. Odbrana na njima može biti ključni faktor utakmice. U prvom dijelu sezone smo izgubili  u Mostaru u zadnjim sekundama i imamo izuzetan motiv uzvratiti Mostarcima za taj poraz. Imamo neke probleme sa sitnim povredama, ali igrači su nam toliko karakterni da će igrati ukoliko ima i mali dio šanse za to. Koristim priliku da izdvojim dva čovjeka koji su zaslužni za velike uspjehe Čelika u ovoj sezoni. Bojan Stevanović, koji je zadužen za fizičku spremu tima, kao i Jasmin Sivro, fizioterapeut, koji radi sjajan posao u svom domenu -, kazao je Pandža.

I mladi prvotimac Čelika, Benjamin Bajramović, dao je svoje viđenje pred ovu utakmicu:

-Očekuje nas jako značajna utakmica u borbi za Ligu 6, ekipa Zrinjskog, jako nezgodna ekipa, koja dobro igra ove sezone. Mi dobro treniramo i ukoliko ispoštujemo sve zadatke, koje pred nas stavi trener, siguran sam da pobjeda neće izostati. Takođe, pobjeda nad Zrinjskim bi nam, pored pozicije na tabeli, pričinila veliko zadovoljstvo, jer naš grad Zenica u subotu proslavlja svoj 585. rođendan -, izjavio je Bajramović.

– Live prenos utakmice možete pratiti na youtube kanalu KSBiH i na našoj FB stranici. Naši momci, do sada su na parketu pokazali kako se bori za grb, klub i grad! Sretno našim čeličnim u nastavku takmičenja -, saopštavaju iz OKK Čelik.

Inače, OKK Čelik je sa skorom od 12 pobjeda i sedam poraza u 19 odigranih utakmica, trenutno prvo mjesto na tabeli, a u drugom i 15.kolu bili su slobodni. U dosadašnjem dijelu prvenstva Zeničani su doživjeli pet gostujućih poraza, Široki 70:59, Promo Donji Vakuf 76:58, Čapljina 80:75,  Zrinjski 85:80 i Borac BL 72:71, dva domaća poraza od Leotara 75:78 i Bosne Royal 80:89, ostvarili sedam domaćih pobjeda, Mladost Mrkonjić Grad 91:76, Kakanj 96:75, Bratunac 83:80,  Spars Realway 74:65,  Široki 99:94, Promo DV 88:75 i Čapljina 93:72, te pet gostujućih pobjeda, Bosna Royal 66:78,  Sloboda TZ 61:67, Mladost MG 90:93,  Kakanj 58:93 i Bratunac 77:80.

E.Imamović

Foto E.Imamović/OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno