Ostali sportovi

Ove subote počinje 17. Premijer liga u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote počinje 17. Premijer liga u šahu – Od 02. do 10.juna 2018.godine, u hotelu „Bistrica“ na Jahorini, održaće se 17. Premijer liga u šahu za muškarce i žene. Organizator prvenstva je Šahovska Unija BiH, a tehnički organizator je ŠS RS.

U muškoj konkurenciji je 10 klubova, među kojima je i ŠK Čelik iz Zenice.

Evo učesnika u muškoj konkurenciji: ŠK „Mladost“ – Gacko, ŠK „Bosna“-Sarajevo, TŠK „Sloboda“-Tuzla, ŠK „Napredak“ – Sarajevo, ŠK „Hrasno-Busovača“-Busovača, ŠK „Čelik“ Zenica, ŠK „Široki Brijeg, ŠK „Šamac“-Šamac, ŠK „Bratunac“-Bratunac, ŠK „Bjelašnica“ Pazarić.

U ženskoj konkurenciji učestvuju: ŠK „Dvorovi“ – Dvorovi, ŠK „Napredak“ – Zenica i ŠK „Slavija“ – Istočno Sarajevo.

Za ŠK Čelik će nastupiti: IM Petar Benković, IM Goran Trkulja, IM Esad Gorić, FM Enver Muratović, FM Tigran Kojić, MK Amir Hadžović, a rezerva je mladi Dino Marković.

Za ŠK Napredak iz Zenice će nastupiti: Bernardina Hadžiselimović, Gordana Šulc, Ivana Mikić, Adna Agičević, rezerva je Dajana Ramljak.

Premijer liga za seniore igra se na šest tabli. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti još četiri rezerve. Za svaku ekipu u seniorskoj konkurenciji pravo učešća u jednom ima najviše dva stranca.

Premijer liga BiH za žene igra se na četiri table. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti još dvije rezerve.

Za svaku ekipu pravo nastupa ima jedna strankinja. U ekipi mora nastupiti bar jedna domaća šahistkinja do 18 godina.

Pobjedničke ekipe dobijaju pehare, a po tri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije dobijaju medalje i diplome. Liga će se rejtingovati kod FIDE za listu standardni šah.

Najmanje dvije prvoplasirane ekipe u seniorskoj i ženskoj konkurenciji stiču pravo nastupa na Kupu evropskih šampiona za 2019.godinu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno