Košarka

Ove subote košarkašice Čelika gostuju kod ekipe KK Lavovi u Brčkom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote košarkašice Čelika gostuju kod ekipe KK Lavovi u Brčkom- Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 14.kola Prvenstva BIH u košarci za žene. Ovo je treće kolo drugog dijela sezone, u kojem košarkašice KŽK Čelik gostuju ekipi KK Lavovi iz Brčkog.

Utakmica je na rasporedu ove subote, 29.01.2022.godine od 17 sati u SD Tehničke škole u Brčkom.

Nominovana službena lica za ovu utakmicu su: Prvi sudija je Davorin Skenderija, a sudije Miljan Šobot i Miloš Srdić, delegat je Miodrag Ivanović.

U KŽK Čelik mogu biti, uglavnom, zadovoljni rezultatima u 11 odigranih utakmica bez obzira na ishod ove posljednje utakmice sa ekipom Lavovi, jer su izabranice trenera Armela Mujakovića upisale sedam pobjeda i četiri poraza. Imaju neodigranu utakmicu iz 12.kola protiv „Leotara 03“ u Trebinju.

Sa 18 osvojenih bodova su peto mjesto na tabeli, a eventualnim pozitivnim rezultatom u Brčkom zeničke košarkašice bi ovjerile do sada postignuto i što bi bilo iznad očekivanja stručnog štaba i uprave.

U prvom dijelu sezone, u trećem kolu, Čelik je slavio protiv Lavova u Zenici sa 75:59.

U izjavi pred ovu utakmicu u Brčkom protiv KK Lavovi trener KŽK Čelik, Armel Mujaković, u izjavi za Zenicablog, je kazao:

-U Brčko idemo puno oslabljeni, jer su nam dvije standardne igračice, kapiten Ajla Selimović i Anida Čaušević pozitivne i neće biti u rosteru za ovu utakmicu. Ekipa Lavova je jedna dobra iskusna ekipa koja u svom timu ima dosta dobrih igračica, M.Đokić, Halilović, Lazarević, Babić. Pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu sa sto manje tehničkih grešaka i da iskontrolišemo skok i njihove individualne kvalitete najboljih igračica -, izjavio je trener Mujaković..

Parovi 14.kola

Subota, 29.01.

Lavovi – Čelik (17h)

Jedinstvo Dženex – Feniks (16,30)

Orlovi – Mladi Krajišnik (18,30)

Nedjelja, 30.01.

Konjic – RMU Banovići (16,30)

Igman – Play Off (16,30)

(Slobodna ekipa „Leotar 03“)

Na čelu nepotpune tabele, trenutno, je ekipa Orlovi sa 24 boda, druga je RMU Banovići sa 21, treći Play Off sa 19, četvrti Lavovi sa 19 (utakmica više), peti Čelik sa 18 (utakmica manje) i t.d. Na začelju je Igman sa 10, Mladi Krajišnik sa 12 bodova.

Inače, zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom odgođeno je nekoliko utakmica iz prethodnih kola i to utakmice: „Leotar 03“ – Feniks i Play Off – Mladi Krajišnik iz 11.kola, Igman – Mladi Krajišnik i „Leotar 03“- Čelik iz 12.kola, te Mladi Krajišnik – „Leotar 03“ iz 13.kola.

U tekuću sezonu u zeničkom ligašu ušli su sa skromnim ambicijama i sa vrlo mladom ekipom. KŽK Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi.

Osnovni cilj u ovoj sezoni je stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva  kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno