Košarka

Ove subote košarkašice Čelika gostuju Igmanu i završavaju uspješnu polusezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ove subote do utorka igraju se utakmice 11.kola Prvenstva BIH u košarci za žene. Ovo je posljednje kolo polusezone u kojem košarkašice KŽK Čelik gostuju ekipi ŽKK Igman iz Istočne Ilidže.

Ova utakmica je na rasporedu ove subote, 08.01.2022.godine od 20 sati na Ilidži u SD „Sabit Hadžić“.

Službena lica za ovu utakmicu su: Prvi sudija Samir Kadrić, sudije Namik Fočo i Armin Zahiragić, a delegat Almir Akšamija.

U KŽK Čelik mogu biti zadovoljni rezultatima u devet odigranih utakmica bez obzira na ishod ove posljednje utakmice sa Igmanom, jer su izabranice trenera Armela Mujakovića upisale šest pobjeda i tri poraza. Sa 15 osvojenih bodova su četvrto mjesto na tabeli, a eventualnom pobjedom protiv Igmana zeničke košarkašice bi ovjerile postignuto u polusezoni i što je iznad očekivanja stručnog štaba i uprave.

U analizi polusezone trener Armel Mujaković, u izjavi za Zenicainfo.ba, je kazao:

– Ja sam zadovoljan urađenim u ovom dijelu lige. U posljednjem kolu igramo sa Igmanom. Iako su posljednje na tabeli to ne mora ništa da znači. Imaju dobru igračicu, Marijanu Šehovac, koju ćemo pokušati da zaustavimo. Ja se nadam da ćemo uspjeti da ih pobjedimo i da ćemo zaključiti jednu veoma uspješnu polusezonu. Niko se nije nadao da ćemo ostvariti ovakav rezultat. Napravili smo dva kiksa protiv Feniksa u Banjoj Luci i žao mi je što smo izgubili ovdje protiv Play offa. Ja se nadam da ćemo u drugom dijelu uhvatiti što više pobjeda. Ako ostvarimo plasman na treće ili četvrto mjesto za play off ja bih bio presretan -, izjavio je Mujaković.

U tekuću sezonu u zeničkom ligašu ušli su sa skromnim ambicijama i sa vrlo mladom ekipom. KŽK Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi. U posljednjoj utakmici istakle su se Suana Bašić i Dalila Bilić, pored standardno dobrih, kapitena Ajle Selimović, Adne Omerdić i Almedine Ahmić. Dodatni problem treneru predstavljaju povrede Arduane Delić i Sajre Huskanović.

Osnovni cilj u ovoj sezoni je bio stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva  kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

-Tako je, nema nikakvog pritiska na ekipu. Nismo imali ni pred početak sezone. Bitan nam je razvoj mladih igračica. Danas nam se priključila i Amila Kozica iz KK Jumper Zenica, koja je 2005. godište. Cilj nam je okupiti u Zenici sve najbolje kada je u pitanju ženska košarka i da s njima pravimo ekipu za naredne sezone -, optimistički izjavljuje trener KŽK čelik, Armel Mujaković.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno