Ljudi Zenica

Ove subote i nedjelje humanitarni bazar za Elmanu Sinanović u Shopping centru Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 27.1.2024.godine od 10 do 21:30 sati i u nedjelju 28.1.od 10 do 17:30 sati, Udruženje Hrabro srce organizuje humanitarni bazar za liječenje Elmane Sinanović.

Ovaj humanitarni bazar će se održati u Shopping centru Zenica u naprijed navedeno vrijeme.

Iz ovog Udruženja, u najavi ovog bazara, su objavili, pored ostalog, na svojoj oficijelnoj facebook stranici:

-Ljudi, potrebni ste nam kao nikada. Imamo samo tri dana da sve pripremimo. Potrebne su nam donacije knjiga, kozmetike, igračaka, kolača ‼️ Molim sve koji su u mogućnosti da nas podrže, da nam se jave što prije, da se odmah organizujemo. Hrabro srce -, stoji u objavi.

-Inače, Elmana Sinanović od svoje 19-te godine boluje od neizliječive i veoma rijetke bolesti Fridrihova ataksija, a to je autosomno-recesivna genetička bolest koja uzrokuje poteškoće pri hodanju, gubitak čula dodira u rukama i nogama i oštećuje govor koji se vremenom pogoršava.

Bolest nosi brojne probleme, a jedini  napredak u oporavku i smanjivanju tegoba je preko fizikalnih terapija -, stoji, pored ostalog, u ranijoj objavi u vezi apela za pomoć za Elmanu.

Nedavno smo objavili i apel za pomoć za 34-godišnju Elmanu Sinanović, link.

E.Imamović

Foto sa Hrabro srce



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno