Ostali sportovi

Ove subote 6. Memorijalni šahovski turnir „Muhamed Serdarević“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote 6. Memorijalni šahovski turnir „Muhamed Serdarević“ u Zenici – U subotu 17. novembra 2018.god. u Zenici će se održati 6. MEMORIJALNI TURNIR „MUHAMED SERDAREVIĆ“. Organizatori turnira su porodica Serdarević i Selim Dizdar.

Turnir će se igrati u prostorijama Šahovskog doma u Zenici, ulica Školska br.15 sa početkom u 10,30 sati.

Igra se 9 kola po švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje), uz tempo igre od 11 minuta po igraču.

Turnir će rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE.

Kotizacije za učešće na turniru je 5 KM. Nagradni fond iznosi 620 KM-1.mjesto 200 KM, 2.mjesto 150 KM, 3.mjesto 100 KM, 4.mjesto 70 KM, 5.mjesto 50 KM, 6.mjesto 30 KM.

Specijalna nagrada: Najuspješniji kadet/kadetkinja (2002.god. i mlađi) 20 KM.

Pobjednik prošlogodišnjeg, petog, turnira je bio je velemajstor Milan Vukić.

Svaki igrač je dužan ponijeti ispravan šahovski sat i šahovsku garnituru. Organizator je za sve učesnike obezbjedio ručak.

Nešto iz biografije Muhameda Serdarevića:

-„Muhamed Serdarević je 1968. godine postao član ŠK “Željezničar” Zenica, a već u martu iste godine učestvuje na turniru za sticanje IV kategorije koju, osvajanjem trećeg mjesta od 14 učesnika, uspješno stiče. Nakon dugogodišnjeg niza uspješnih turnira i partija, u februaru 1989. godine u tekstu Vlastimira Jovića se prvi put spominje kao “novopečeni nacionalni majstor”, te je stekao titulu MK. Na 18. Kantonalnom prvenstvu završenom 23.07.2011. godine u konkurenciji 27 igrača, nakon 7 odigranih kola po švicarskom sistemu, pobijedio je Muhamed Serdarević sa 6 poena (bez poraza).

Dana 16.09.2012. godine prestalo je da kuca plemenito srce našeg dragog prijatelja i uzora Muhameda Serdarevića. Hvala ti za sve što si učinio za nas. Posljednji pozdrav upućuju ti tvoji šahovski prijatelji, koji te nikada neće zaboraviti. (“Naša riječ”, septembar 2012.)“.

Preuzeto iz Monografije Šahovskog kluba “Čelik” Zenica, autora Vincenca Šunjića.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno