Ostali sportovi

Ove subote 14. Kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu ŠSZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote 14. Kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu ŠSZDK – Predstojeće subote, 23.3.2019.godine, u Zenici će se održati 14. Kadetsko i juniorsko prvenstvo u šahu ŠSZDK. Prvenstvo će se igrati u Restoranu „TAPAS“, staro pozorište, odnosno „Sokolana“, kod pravoslavne crkve u Zenici. Tehnički organizatori prvenstva su ŠSZDK i ŠK „Čelik“ Zenica.

Takmičenje će se održati u svim muškim i ženskim kadetskim i juniorskim kategorijama.

Zavisno od broja prijavljenih takmičara po kategorijama, igraće se po Bergerovom ili Švicarskom sistemu (negdje i dvokružno), a broj kola odrediće sudija (ako je broj igrača  8 ili manje od 8 igrat će se Berger, ako je broj igrača veći od 8, igrat će se 7 kola po Švicarskom sistemu, ako je broj igrača 3 ili manje od 3, igraće se po Bergeru dvokružno).

Tempo igre 15 min/igraču. Glavni sudija Muhamed Kadić, KA, sudija i web-operater Belmir Miskić, NA, dok će pomoćne sudije odrediti tehnički organizator prvenstva.

Direktor turnira biće Vedad Šestić, dipl.ing.arh. – predsjednik Upravnog odbora ŠSZDK.

Tri prvoplasirana igrača u svim kategorijama osvojiće medalje i diplome (zlatna, srebrena i bronzana) i stiču pravo nastupa na 15. Kadetskom i juniorskom prvenstvu ŠSFBiH, koje  će se održati u Kulen Vakufu od 11-14. aprila 2019. godine.

E.Imamović; foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno