Ostali sportovi

Ove nedjelje zenički Neimari igraju odlučujuću utakmicu u Sarajevu za ulazak u Play off za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice 13.kola (pretposljednje u ligaškom dijelu takmičenja) u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa 1. U ovom kolu zenička ekipa MNK Neimari, lider na tabeli, igra odlučujuću utakmicu u Sarajevu protiv jedinog rivala za prvaka, FK Futsal Željezničar iz Sarajeva.

Ova derbi utakmica na rasporedu u nedjelju, 06.marta od 18 sati u sportskoj dvorani Goran Čengić“ na Grbavici.

Prvi na tabeli su zenički Neimari sa 30 bodova sa pobjedom u prvom međusobnom susretu od 7:2 u ovom prvenstvu, drugi je Futsal Željezničar sa 27 i utakmicom manje.

U posljednjem 14.kolu Neimari su slobodni zbog odustajanja ekipe DiaBiH od takmičenja, dok Sarajlije igraju „gostujuću“ utakmicu protiv FKA Centar Sarajevo.

Trener Neimara, Mirko Čampara, optimista je pred gostovanje na Grbavici:

– Mi želimo pobjedu na Grbavici. Po matematici i bod nam je dovoljan, ali teško je igrati na bod. Ne opterećujemo se time. Idemo da odigramo najbolje što možemo i da probamo ostvariti pobjedu koja bi nam donijela plasman u play off. Prava je šteta što samo jedna od ove dvije ekipe može u play off, mislim da obje zaslužuju, ne samo da se nađu tamo, nego obje zaslužuju i Premijer ligu. Ovako, na terenu će jedna ekipa morati čestitati drugoj, a nadam se da ćemo mi pobijediti. Očekujem paklenu atmosferu, dostojnu derbija, biće i povećanih tenzija zbog onih nemilih scena iz prve utakmice, sa kojima Neimari nemaju veze ponavljam, ali vjerujem i da će sve ostati u granicama sportskog. Biće ovo jedan istinski praznik futsala -,

rekao je Mirko Čampara, trener Neimara u izjavi sport 1 oslobođenje.

Nedjeljnu utakmicu u Sarajevu ovako najavljuju iz MNK Neimari:

– Toliko odigranih utakmica, toliko osvojenih bodova, toliko datih golova, toliko svega…A na kraju, sve navedeno stane u jednu jedinu i odlučujuću utakmicu. Utakmicu u kojoj ćemo sve to krunisati i zaokružiti plasmanom u PLAY OFF za PREMIJER LIGU BiH ili ćemo sve morati iznova i ispočetka.

Naši momci su odigrali puno važnih i odlučujućih utakmica u svojim karijerama, ali ako ih pitate, u NEDJELJU igraju onu NAJVAŽNIJU. Nedjelja, dan “D” za zenički futsal ali i općenito za sport u Zenici.

U nedjelju Zenica ima priliku dobiti sportski kolektiv koji će biti na pragu plasmana u najviši rang ovog sporta. Derbi kompletne Prve futsal lige FBiH igrat će se to veče u Sarajevu, derbi koji će odlučiti putnika u PLAY OFF.

Zato, BUDITE UZ NAŠE MOMKE KAO NIKADA DO SAD. PODRŽITE IH I POMOZITE DA, KAO I DO SADA, OSTAVE SRCE NA TERENU I IZBORE REZULTAT KOJIM ĆE KRUNISATI ODLIČNU SEZONU. Do KONAČNE pobjede, vaš kolektiv MNK NEIMARI -, poručuju iz MNK Neimari.

 

Parovi 13.kola:

Subota, 05.3.

Nova Bila: MNK Novi Travnik – MNK Drina (16h)

Nedjelja, 06.3.

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Neimari (18h)

Žepče: MNK Žepče – FKA Centar (19,30h)

(Slobodna ekipa KMF Vitez)

E.Imamović

Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno