Ostali sportovi

Ove nedjelje u Areni Međunarodni turnir prijateljstva u taekwondou

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje u Areni Međunarodni turnir prijateljstva u taekwondou – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana je press kluba taekwondo kluba Zenica, a povod je Međunarodni turnir prijateljstva u taekwondou. Naime, povodom 20 godina postojanja taekwondo kluba Zenica, ove nedjelje 17.2 održat će se Međunarodni turnir prijateljstva. Turnir će se održati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 10 sati. Ulaz je slobodan za sve.

Tim povodom prisutnim su se obratli Saudin Đulan, predsjednik Organizacionog odbora (OO) turnira, Emir Skopljak, predsjednik Kluba, te Muamer Pašalić, član OO ispred roditelja takmičara. Predsjednik kluba Skopljak ističe zadovoljstvo što je dočekao 20 godina postojanja kluba, a to nije mali period rada u sportu, koji je veoma brzo prošao.

-U toku postojanja kluba bilo je uspona i padova, ali je to sve prevaziđeno i kruna svega je ovaj 20-godišnji jubilej, te ovaj Međunarodni turnir prijateljstva, koji organizujemo tim povodom -, kazao je ukratko Skopljak.

Predsjednik OO, Saudin Đulan kaže da mu je čast što je na čelu ove organizacije turnira. Istakao je tehničke podatke o turniru. Najavljeno je da će na 4 borilišta Arene izaći oko 300 takmičara iz regije i Bosne i Hercegovine u raznim disciplinama i kategorijama. Prijavljeni su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, te oko 60 klubova iz BiH.

Muamer Pašalić, član OO i predstavnik roditelja kaže da je i njegova kćerka član ovog uspješnog sportskog kolektiva. Poziva roditelje da dovedu svoju djecu na trening Taekwondoa, jer i ovaj sport pruža velike mogučnosti za djecu.Otvorenje turnira je u nedjelju u 10 sati, a polufinalne i finalne borbe su poslije 16 sati. Iz Organizacionog odbora pozivaju sve članove, roditelje, te prijatelje kluba da svojim prisustvom uveličaju ovaj njihov turnir, koji će se održati 17.02.2019 u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica. Ulaz je slobodan za sve.

Tekst E.Imamović; Foto E.Imamović/TK Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno