Ostali sportovi

Ove nedjelje šesti Međunarodni “Zenica table tennis Open 2021”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju 26. septembra 2021.godine, stonoteniski klub Mladost (Stk) iz Zenice organizuje šesti Međunarodni „Zenica table tenis Open 2021“- otvoreno prvenstvo za veterane-rekreativce.

Takmičenje će se održati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici sa početkom od 10 sati.

Ove godine, osim najboljih bh. stonotenisera seniora, svoj dolazak najavili su takmičari i takmičarke iz Hrvatske i Srbije.

U izjavi za Zenicainfo.ba, Mirza Dizdarević, član Organizacionog odbora turnira i trener u klubu, kaže:

-Ovo je naš tradicionalni Zenica open, šesti po redu. Prijave takmičara završavaju se danas. Imamo prijavljenih oko 80 takmičara do sada. Na turniru će učestvovati 16 najboljih seniora iz BiH i gosti iz Hrvatske i Srbije. Imamo četiri kategorijre veterana i veteranki, a posebno smo ponosni na kategoriju učesnika iz JU Doma i porodice Zenica. Tokom godine oni treniraju kod nas i redovno učestvuju na našem turniru. Pandemija nam otežava organizaciju takmičenja. Kategorije smo podijelili po terminima.

Ujutro startamo u 10:00 sati sa određenim kategorijama, a kada oni završe takmičenje nastupiće i ostali. Time ograničavamo broj učesnika u dvorani -, izjavio je Mirza Dizdarević.

 

Inače, Premijer stonoteniska liga BIH ove godine starta početkom oktobra, tako da je turnir ujedno generalna proba pred početak ligaškog takmičenja.

-Inače ovaj turnir mi terminski planiramo pred početak Premijer lige. On bude generalna proba za ligu.

Svi naši takmičari će učestvovati na turniru. Za narednu sezonu naše ambicije su osvajanje Premijer lige u stonom tenisu -, optimistički izjavljuje Mirza Dizdarević.

Šesti Međunarodni „Zenica tennis table open 2021“ počinje u nedjelju u 10:00 sati.

Organizatori su uvjereni da će takmičenje proći bez problema i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Medijski pokrovitelji su RTVZE, Zenicablog, Naša rijeć i Zenit.

E.Imamović

Foto plakat sa Stk Mladost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno