Košarka

Ove nedjelje majstorice za prvaka A1 lige KSBiH – OKK Čelik igra u Goraždu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju 06.5.2018. godine oba polufinalna para Play off-a za prvaka A1 košarkaške lige KSBiH (KK “Gradina” – KK “Travnik”(18h) i KK “Radnički” – OKK “Čelik”(19h)) igraju svoje odlučujuće utakmice, majstorice, nakon kojih će se znati finalisti Play off-a.

Prošlog vikenda u drugoj utakmici polufinalne serije “Čelik” je u revanšu, u svojoj Areni, bio bolji od “Radničkog” 29 razlike (106:77), dok je KK “Travnik”, kao domaćin, savladao favorizovanu KK “Gradinu” iz Srebrenika sa 72:66. Tako je serija izjednačena na 1:1 kod oba polufinalna para, pa jedna utakmica odlučuje sve, odlučuje putnika u finale “A1 Lige”.
Košarkaši Čelika puni su optimizma pred odlučujuću majstoricu u Goraždu, a ponovo će imati podršku svojih vjernih navijača. Pred ovu utakmicu na oficijelnoj facebook stranici su objavili:

– Pred našim momcima je, izuzetno važna gostujuća utakmica. Sigurno nas u Goraždu, čeka dobra košarkaška predstava. Igramo protiv ekipe koja se pokazala dobrom i koja igra čvrsto, koja igra na domaćem terenu. Međutim, naš stručni štab, vjeruje u svoju mladu ekipu. Vjeruje da ćemo ponoviti fenomenalnu igru iz Zenice. A to je, biti čvrsti u odbrani, razigrani, te odlučni i vrlo efikasni u napadu, a povoljan rezultat, odnosno pobjeda naših momaka, neće doći u pitanje.
Ekipa je maksimalno spremna i motivirana za ovakve utakmice. Ipak, igramo za finale Lige, a naši momci su to zaslužili, svojom igrom, svojim ponašanjem i svojom požrtvovanošću -, kažu u OKK Čelik.

Da ponovimo, odlučujuća utakmica, KK Radnički – OKK Čelik igra se u nedjelju 06.maja u 19 sati u sportskoj dvorani u Goraždu.
Sudije susreta su Nermin Nikšić, Zoran Hodžić i Tarik Nikkšić, a delegat Samir Šehović.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno