Zabava Zenica

Ove nedjelje 12. po redu „Noć rock’n’rolla” Vranduk 2022

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje u Vranduku se organizuje „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, 12. manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u nedjelju.31.7.2022. godine od 18 sati. Ulaz je besplatan. I ove godine manifestacija je uvrštena u 5.„Zenica Summer Fest“, koji traje od 29.7. – 17.8.2022.godine.

Dakle, Vranduk će  po 12. put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine, upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih 11 održanih manifestacija finansirane su uglavnom vlastitim sredstvima i nekim sponzorima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara. Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

-Sa zadovoljstvom najavljujem 12. po redu ,Noć rock and rolla’ na Vranduku 31. 07. 2022.godine. Pokazalo se da je ovo zasigurno jedan od najljepših događaja u regiji sa puno duše i energije koju nosi sam ambijent i publika, tako da i ove godine očekujemo veče koje puni baterije do sljedeće godine.

Bivao sam na najvećim svjetskim koncertima, al’ nigdje nisam osjetio takvu mistiku i magiju kao na ,Noći Rn’R Vranduk’ gdje se sve spoji u jedno onako spontano, gdje roditelji drže djecu u naručju dugo, dugo i niko ustvari ne sjedi pa čak i oni najstariji. Mislim da ljudima već odavno nedostaje spontanosti i iskrenosti.

Ove godine zenički Taxi bend će samo otvoriti veče kao veterani, a ovo ostalo su sve mladi i većinom autorski bendovi. Post Rem su iz pop rok škole Sarajevo, koju vodi i Ismet Nuno Arnautalić, jedan od osnivača Indexa i oni su pobjednici Omladinskom festivala Bendovi zovu 033.

Dvojac Ema& Irnes su već poznati sa svojim autorskim pjesmama. Orion iz Vareša karakterizira to što su mlade djevojke i sviraju rok, a Pandemic stereo, također autorski bend, sa specifičnim stilom i već su nastupali čak i u Beogradu i Novom Sadu -, kazao nam  je Nisvet Abdulović, projekt menadžer ovog projekta.

Znači, na ovoj 12. večeri Rocka na Vranduku, prema najavi „Muzičke radionice Vranduk“-Zenica, učestvovat će: POST RAM iz Sarajeva, ORION iz Vareša, EMA & IRNES iz Sarajeva, PANDEMIC STEREOiz Zenice i TAXI BEND iz Zenice.

Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica),  ROK GRUPA Doma kulture Žepče,  “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk),  “TAXI BEND” (Zenica),  “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”,  “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gosti Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, Seid Memić-Vajta, Dragan Stojković-Bosanac, ZE- SELEKCIJA,  specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja, Irnes Divjan iz Sarajeva, Neki novi klinci iz Breze, Rock Up-Zenica…

Iz organizacije pozivaju građane da dođu u Vranduk i uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave.

Među medijskom pokroviteljima, kao svake godine, je i portal Zenicablog.

Tekst i foto arhiva

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno