Naše

Ovako se NE parkira – pet fotografija!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gotovo svakodnevno dobijamo fotografije o ne-kulturi parkiranja u našem gradu, pa smo u Žutoj minuti uveli redovno javljanje pod naslovom OVAKO SE NE-PARKIRA! Večeras su naši sugrađani bili posebno revnosni, pa vam donosimo pet fotografija. 

Tako nam A.Č. donosi fotos parkinga kod Ekrana, na kojem su vlasnici luksuznih četverotočkaša blokirali prilaznu rampu za invalide, a o uglu pod kojim se parkiraju nema potrebe ni trošiti riječi. 

Sugrađanin A. S.  kaže da je, kad je vidio vatrogasno vozilo ovako parkirano prvo je pomislio da se radi o intervenciji. Međutim, ubrzo je vozača i ekipu ugledao u prizemlju zgrade, u ugostiteljskom objektu, gdje su se zadržali najmanje sat. Naravno, niko ne spori potrebu za odmorom nakon vrijednog rada, ali u tom slučaju i za vozila hitnih službi vrijede saobraćajni propisi, tim prije što se radi o vrlo frekventnom pješačkom prijelazu, koji vodi ka obližnjoj osnovnoj školi, džamiji, te cijelom jednom naselju. Uz sve to,  vozilo smeta odvijanju normalnog saobraćaja. 

Od E.D. smo dobili fotos šta se dogodi kad se napravi, a onda i sankcioniše neka od radnji koje donosimo u ovoj rubrici. Također, zanimljiva je želja naših sugrađana da parkiraju na najbizarnija moguća mjesta, kao što je mini-kružni tok u Travničkoj, i to baš ispod znaka “zabranjeno zaustavljanje i parkiranje”. 

Također, naš sugrađanin je zabilježio i opasnu, sve češću sliku kako vozači “samo na tren” svraćaju u radnje, kafiće, burekdžinice, prodavnice duž Glavne gradske magistrale. Umjesto da naprave manji ili nikakav prekršaj podižući vozilo na trotoar i uklanjajući ga tako da ostave zakonom propisan prolaz za pješake, ovakvim parkiranjem ugrožavaju sebe, osobe koje su eventualno u vozilu, pješake koji namjeravaju “skrivene” iza parkiranog vozila preći “zebru”, te ostale učesnike u saobraćaju. 

Uživajte. 

parking kod EkranaNe gori nigdje :)zabranjenokad-tadParking GGM

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno