Zenica

Otvoreno pismo povodom Tematske sjednice GV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIJEĆE GRADA ZENICE G-dja Diana BEŠIĆ, predsjedavajuća

 GRADSKA UPRAVA GRADA ZENICE G-din Fuad KASUMOVIĆ, gradonačelnik

 Predmet: Otvoreno pismo povodom Tematske sjednice zakazane za 16.01.2020.

Poštovani,

S obzirom da je za četvrtak, 16. januara 2020. godine zakazana Tematska sjednica Vijeća Grada Zenice na kojoj će, prema informacijama koje su bile dostupne javnosti, biti rasprava i o aktuelnoj problematici vezanoj za JKP “Zenicatrans”, obraćamo Vam se u ime Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Zeničko-dobojskog kantona za zahtjevom da konačno iznađete kvalitetno i trajno rješenje za opstojnost i nastavak rada JKP “Zenicatrans” Zenica. Svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalaze radnici i radnice JKP “Zenicatrans”, kao i građani Zenici-korisnici javnog prijevoza, pozivamo Vas da prilikom usvajanja bilo kakvih odluka ili rješenja imate na umu da će njihova implementacija direktno utjecati na stotine radnika i članova njihovih porodica. Vjerujemo da ćete interes radnika i njihovu želju da se očuva “Zenicatrans” kao kompanija od javnog interesa u Gradu Zenici, a samim tim i njihova radna mjesta i izvor egzistencije staviti na prvo mjesto i time pokazati odgovornost i brigu za radnike i građane u Vašem gradu.

Takođe, pozivamo Vas i da sve eventualne političke nesuglasice i razmimoilaženja ovog puta ostavite po strani i da se u potpunosti fokusirate na iznalaženje rješenja kojim će biti očuvana radna mjesta, a radnicima i radnicima u JKP “Zenicatrans” biti omogućeno da rade i svojim radom ostvare prihode od kojih žive oni i njihove porodice. Nadamo se da ćete imati razumijevanja i da ćete uložiti svoj maksimum na iznalaženju kvalitetnih rješenja.

S poštovanjem, PREDSJEDNIK KO SSSBiH ZDK Mirnes Isaković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno