Politika

Saopćenje za javnost: Otvoreno pismo gradonačelniku Kasumoviću i predsjedavajućem Babajiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoreno pismo gradonačelniku Kasumoviću i predsjedavajućem Babajiću – Povodom teksta koji je objavljen na portalu “072info.com, pod naslovom “Pogledajte ‘prljavi’ ples vijećnice Tufekčić”, a čiji je autor zaposlenik Gradske uprave Zenica u Sektoru za odnose s javnošću Dino Pašalić, Stranka demokratske akcije Zenica upućuje otvoreno pismo gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedavajućem Gradskog vijeća Almiru Babajiću.

Poštovani,

vijećnica SDA Emina Tufekčić je tokom jučerašnje diskusije prilikom razmatranja Izvještaja o radu JU “Dom za stara lica” Zenica za 2019. godinu navela činjenicu da je Dino Pašalić, tada kao novinar “Dnevnog avaza”, informacije o ucrvalom kurbanskom mesu iznio u javnost i da je tako, ne samo zenička javnost, nego i šira, upoznata sa ovom aferom. Afera je dovela do gubljenja povjerenja građana prema ovoj javnoj ustanovi i nanijela štetu JU “Dom za stara lica” Zenica. Također je navela da je Pašalić danas zaposlen u Gradskoj upravi u Sektoru za odnose s javnošću.

Nedugo nakon završetka jučerašnje 3. sjednice Gradskog vijeća Zenica, Pašalić je na svom portalu “072info.com” objavio podrugljiv i lascivan tekst, s krajnje neprimjerenim naslovom koji aludira na nemoralan sadržaj, što video isječak sa privatne rođendanske zabave svakako nije!

S obzirom da ste vijećnike na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zenica prilikom svog prvog obraćanja pozvali da čuvaju dignitet i dostojanstvo vijećnika i Vijeća te da poštuju zaposlenike Gradske uprave, interesuje nas šta možete i šta planirate poduzeti u slučajevima kada zaposlenici Gradske uprave Zenica nanose štetu dostojanstvu vijećnica i vijećnika, kao što je to u ovom konkretnom primjeru slučaj, a u konačnici nanose štetu samoj Gradskoj upravi i gradu Zenica.

Moramo napomenuti, iako to sami znate, da je vijećnica Tufekčić jedan od najagilnijih vijećnika u Gradskom vijeću Zenica, da je dijete šehida, da radi u privatnom sektoru i da podignute glave zarađuje za egszistenciju, za razliku od Dine Pašalića koji karijeru gradi na blaćenju ljudi, posebno kadrova SDA i političkih oponenanata Fuada Kasumovića, te da je za to, javna je tajna, nagrađen radnim mjestom u Gradskoj upravi.

Postoje zvanični dokazi da Pašalić stoji iza portala “072info.com”. Izvod iz registra udruženja, koji su ranije objavili mediji, potvrđuje da je vlasnik portala Udruženje “072INFO”, a na čelu udruženja je upravo Pašalić.

Ovom prilikom pozivamo udruženja za zaštitu ljudskih prava te udruženja boračke populacije, kojoj vijećnica Tufekčić lično pripada, da stanu u zaštitu naše vijećnice, a medije i novinarska udruženja da se ograde i, po mogućnosti, sankcionišu Dinu Pašalića, koji duže vrijeme svojim neprofesionalnim pristupom vrijeđa časnu novinarsku profesiju.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno