Politika

Otvoreno pismo Fuada Kasumovića: “Neupućeni” Galijaševiću, većina za Kantonalnu skupštinu je potpisana i završena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoreno pismo Fuada Kasumovića: “Neupućeni” Galijaševiću, većina za Kantonalnu skupštinu je potpisana i završena

Tragom jučerašnjeg saopćenja za medije Stranke demokratske akcije (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kojeg potpisuje Miralem Galijašević, lider Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHI – KF) i pregovora o uspostavljenoj novoj većini u ZDK Fuad Kasumović prokomentarisao je navode kako SDA i Galijašević i dalje razgovaraju o formiranju većine u ovom Kantonu.

-Obavještavam Miralema Galijaševića, ako je neupućen, da je većina za Kantonalnu skupštinu potpisana i završena. Shodno tome, on ne razgovora nego vrši pritisak i pokušavaju kupiti zastupnike.

Pozivam Tužilaštvo BiH, SIPA-u i FUP da prate situaciju jer se ozbiljan pritisak i prijetnje vrše nad zastupnicima koji su potpisnici Sporazuma
o novoj vlasti u ZDK. Osim pritiska i prijetnji, istovremeno se nudi i novac. Zahtijevam da se uključe nadležne institucije jer je ovo pokušaj postizborne manipulacije.

Pojašnjavam i to kako su stranke koje čine novu vlast u ZDK osvojile 83.000 glasova na proteklim izborima, što je apsolutna većina u Kantonu,
a nikako krađa volje građana kako se to pokušava predstaviti u stranačkim pamfletima. Mi ničiju volju ne uzimamo nego većina upravo i odlučuje.

Na kraju, Miraleme Galijaševiću, Onere Škaljo i Ramo Isaku, ne vršite pritisak na zastupnike, a još jednom pozivam nadležne da zaštiti zastupnike, potpisnike Sporazuma o novoj vlasti u ZDK.

Također, Galijaševiću, vrijeme je da razmišljaš o ostavci, a ne o koruptivnom djelovanju i bezuspješnim pokušajima formiranja vlasti pod pritiscima, na silu i ucjenama. Razmišljaj o ostavci i to ne samo ti nego svi tvoji saradnici – zaključio je Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno