Info

Otvorenje džamije „Safija“ u Zenici i manifestacija „Večer Kur’ana“ u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zamjenik reisu-l-uleme prisustvovao otvorenju džamije „Safija“ u Zenici i manifestaciji „Večer Kur’ana“ u Tešnju – Na području Muftiluka zeničkog proteklih su dana organizirani programi i manifestacije povodom obilježavanja 7. maja – Dana džemata i džamija, datuma kada je ratne 1993. godine srušena džamija Ferhadija u Banjoj Luci, ali i datuma koji podsjeća na uništavanje svih džamija i drugih vakufskih objekata u Bosni i Hercegovini.

U okviru navedenih aktivnosti, u nedjelju 7. maja 2017. godine svečano je otvorena novoizgrađena džamija ”Safija” u džematu Brist, Medžlis Islamske zajednice Zenica, koju su izgradili vakifi Salko i Jesenko Džananović, a istog dana, poslije akšam-namaza, u džematu Miljanovci Novi, Medžlis IZ Tešanj, organizirana je manifestacija pod nazivom ‘’Večer Kur’ana’’, koja je po jedanaesti put održana u džamiji ovoga žemata.

Navedenim svečanostima prisustvovali su zamjenik reisu-l-uleme mr. Husejin ef. Smajić i muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.
Zamjenik reisu-l-uleme i muftija zenički u svojim obraćanjima, između ostaloga, istakli su važnost prepoznavanja značaja 07. maja, datuma kada evociramo uspomene na sve porušene i oštećene džamije i druge objekte Islamske zajednice, kao i važnost isticanja činjenice da je Bosna oduvijek bila zemlja vakifa, te da su Bošnjaci uvijek bili graditelji, a ne rušitelji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno