Zenica

Otvorene ambulanta i apoteka u Arnautima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javna ustanova „Dom zdravlja Zenica“ danas je otvorila novu ambulantu porodične medicine i apoteku u naselju Arnauti kod Zenice, koja će pružati usluge za nekoliko seoskih naselja “babinjskog sliva”. Nova ambulanta i apoteka izgrađene su za potrebe stanovnika mjesnih zajednica Arnauti, Babino, Briznik, Puhovac i Varda, te stanovnika koji gravitiraju mjesnim zajednicama Hrastovac i Slivanj u općini Kakanj.

Ukupna investicija s opremanjem objekta iznosi oko 480.000 KM, a finansirana je zajedničkim sredstvima Ministarstva zdravlja ZDK-a, Grada Zenica, Dom zdravlja Zenica i apoteke “Zdravlje” Zenica, dok je Federalno ministarstvo zdravlja osiguralo sredstva za opremanje ambulante i apoteke.

Izvođači radova, koji su obavljani u više faza, bile su kompanije “Prograd” Žepče, “Špic beton” Zenica, “Grifon” Zenica i “Almy” Zenica, dok je nadzor izvođenja radova vršilo JP za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno