Zenica

Otvorena izložba „Sjedeća odbojka u Zenici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muzej grada Zenice i Klub sjedeće odbojke “Zenica ’92” organizirali su dokumentarnu izložbu “Sjedeća odbojka u Zenici” na kojoj je predstavljen istorijat ove sportske grane u ‘gradu čelika’. Na izložbi, koja je danas otvorena u galeriji Muzeja grada Zenice, predstavljeni su brojni eksponati koji govore o nastanku zeničkih klubova sjedeće odbojke, koji su kroz dvadesetpetogodišnju tradiciju pronijeli slavu ovog sporta širom svijeta.

“Sportisti koji se bave sjedećom odbojkom i drugim invalidnim sportovima to su dupli heroji u miru, koji žele da budu korisni društvenoj zajednici, da pomognu sebi kroz sport i rehabilitaciji, ali i da afirmišu Bosnu i Hercegovinu. Mi znamo da je ovaj sport donio najveći broj medalja BiH i da imamo olimpijsko zlato, medalje sa Svjetskog i Evropskog prvenstva, a to sve od nas traži posebnu pažnju prema ovoj kategoriji uz dužno poštovanje”, istakao je na otvaranju izložbe ministar za boračka pitanja Vlade FBiH, Salko Bukvarević.

Klub sjedeće odbojke “Zenica ’92” jedan je od pionira ovog sporta u regionu, a od osnivanja nosilac je brojnih priznanja i osvajač velikog broja pehara na međunarodnim i domaćim turnirima.

“Ovaj klub je jedan od prvih koji se osnovao. Imamo puno igrača u svim klubovima Federacije BiH koji su krenuli iz ovog kluba i danas su članovi reprezentacije BiH. Mi smo ponosni i na te igrače, bez obzira što nisu danas sa nama, i sa njima održavamo saradnju”, kazao je predsjednik KSO “Zenica ’92” Alija Redžić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno