Biznis

Otvorena EU ProLocal Akademija u okviru COBETS projekta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvorena EU ProLocal Akademija u okviru COBETS projekta – U utorak 08.maja 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici svečano je otvorena  EU ProLocal Akademija u okviru Competitive Business Based Export and Training Service Centre (COBETS) projekta  EU ProLocal programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj finansiranog od strane Europske Unije i Vlade Njemačke, te implementiranog od strane Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ-a),

Primarni cilj ovog projekta jeste unapređenje pristupa tržištu za preduzeća iz drvoprerađivačkog sektora. U okviru EU ProLocal akademije organizirat će se obuke za predstavnike rukovodstva preduzeća partnera. Izazovi u području finansiranja, likvidnosti, odabira zemlje prilikom nasupa na inostranom tržištu, pravni aspekti izvoznog poslovanja samo su neki od izazova na koje će odgovore ponuditi predstavnici akademske zajednice. Posebno  je važno istaći da će akademija imati međunarodni karakter jer će pored profesora iz Bosne i Hercegovine učešće uzeti i profesori iz Srbije. Partneri ovog projekta su preduzeća iz područja drvoprerade i to njih osam.

Moderno opremljeni Trening centar  EU ProLocal Akademije  su presjecanjem vrpce otvorili doc.dr.sc. Alaudin Brkić i gospodin Safet Škaljić, direktor Inter-com d.o.o. Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno