Info

Otvoren poziv za prijave na novi ciklus programa TAKT akademija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoren poziv za prijave na novi ciklus programa TAKT akademija – Fondacija Hastor u saradnji sa Prevent grupacijom u BiH  i ove godine pokreće program TAKT akademije. Nakon što je uspješno okončan prvi ciklus obuke za mlade lidere u autoindustriji, TAKT akademija otvara novi poziv za polaznike drugog ciklusa obuke za rad u automobilskoj industriji kao i industrijama namještaja, tekstila i mode. Cilj programa je obezbijediti obuku i ljudske resurse čije će znanje i vještine biti prilagođene radu sa najnovijim tehnologijama u nekim od vodećih kompanija u BiH i regionu.

Poziv za prijave je otvoren do 06.02.2017. a sve potrebne informacije kandidati mogu dobiti na www.takt.ba. Proces selekcije i intervjuiranja bit će realizovan po gradovima/lokacijama. Uspješni aplikanti bit će kontaktirani, a vezano za organizaciju procesa intervjuiranja. Samo aplikacije koje sadrže sve tri komponente poziva (prijavni formular, CV, pismo motivacije) bit će uzete u razmatranje.

„Nakon što je uspješno završen prvi ciklus programa TAKT akademija te značajan broj polaznika dobio svoje zaposlenje u kompanijama učesnicima, program je ove godine nastavljen. Imamo iskazanu potrebu za više od 20 različitih pozicija i preko 50 radnih mjesta sa visokom stručnom spremom. Radi se o lokacijama širom BiH u kojima je Prevent grupacija pristuna“ izjavio je Seid Fijuljanin direktor Fondacije Hastor.

Akademija nudi sistematičan pristup prilagođavanja obrazovnog sistema potrebama tržišta rada. Na osnovu istraživanja koje je provela Fondacija Hastor u saradnji sa partnerima napravljen je program kroz koji će polaznici u toku obuke koja traje do dva mjeseca dobiti znanje, vještine i praksu neophodne za potrebe rada u automobilskoj industriji kao i industrijama namještaja, tekstila i mode. Prijavljene potrebe za kadrovima su raspoređene po stepenu stručne spreme, te su dodate osnovne informacije o znanjima, vještinama i kompetencijama potrebnima za obavljanje navedenih poslova

Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem u širenje poslovanja značajno je diverzifirciala svoj proizvodno-prodajni portfolio. Usljed nedostatka adekvatnih resursa na tržištu rada, Grupacija je prije nekoliko godina pokrenula internu obuku za mlade diplomante i magistrante koji je tada predstavljao pionirski korak jedne kompanije. Vremenom je taj projekat dobio i druge partnere, te danas predstavlja TAKT akademiju, prepoznatljiv program kroz koji mladi ljudi stiću priliku za svoje prvo zaposlenje.

TAKT akademija koristit će moderne obrazovne metodologije koje su najadekvatnije kada govorimo o obuci u modernom industrijskom poslovnom okruženju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno