Zenica

Otvoren internat u Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici u naselju Radakovo svečano je otvoren internat Sulejmanija i položen kamen temeljac za izgradnju novog internata za djevojke koji će biti udaljen samo nekoliko stotina metara od novoizgrađrađenog internata za muškarce. Internat Sulejmanija je izgradila fondacija Turk-Bošnjak na čelu sa direktorom Bilal Can Avci i uz podršku Grada Zenica. U internatu će biti kapacitet od 100 mjesta za učenike osnovnih i srednjih škola kao i za studente.
Na svečanom otvaranju bilo je prisutno nekoliko hiljada posjetilaca i visokih zvanica iz BiH, Albanije, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Republike Turske, Crne Gore. Na svečanosti su bili prisutni ambasador Republike Turske Cihad Erginay, predstavnici turskih institucija u BiH, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, ministri u Vladi ZDK, zamjenik ministra pravde u Vijeću Ministara Nezir Pivić, načelnik općine Ilidža, Starog Grada, Fojnice, Travnika, Zavidovića, Žepča, Maglaja, Olova, veliki broj gostiju iz Republike Turske, državni, federalni i kantonalni parlamentarci, vijećnici, muftija Ejub Dautović, izaslanik Reisa Kavazovića gosp. Razim Čolić, glavni imami i mnogi drugi.

Moderno napravljeni internat ima šest spratova sa brojnim korisnim sadržajima kao što su učionice, internet učionica, biblioteka, kupatila, prostor za klanjanje namaza, kuhinja, prostorije za goste, spavaonice, kafeterija i drugi mnogi sadržaji. Fondacija Turk-Bošnjak nastavlja dalje vrijedno raditi i već slijedeće godine se očekuje svečano otvaranje internata za djevojke i obdaništa u Zenici kao i početak gradnje nekoliko internata širom BiH.

unnamed 5

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno