Ostali sportovi

Otvoren 2. regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2017“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoren 2. regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2017“- U zeničkoj Areni danas 21.01. 2017.godine otvoren je Drugi regionalni turnir “OFK ZSK – Zenica 2017” u malom fudbalu za najmlađe kategorije, pjetliće (2008. godište i mlađi) i predpionire (2006. i mlađi) uz učešće preko 350 najmlađih nogometaša iz svih krajeva BiH.

Turnir je otvorio Zijad Softić, pomoćnik Gradonačelnika Zenice za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu, koji je u svom obračanju istakao značaj ovakvog turnira, druženja dječaka, kao i promociju Zenice kao Grada sporta.

– Sljedeće godine želja nam je da napravimo još veći turnir koji će biti internacionalni. Imamo već najave beogradskog Partizana i zagrebačkog Dinama da će doći, istakao je Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica, organizatora turnira.

Mustafa Čerim, izvršni direktor Kluba kaže da nisu imali teškoća oko organizacije turnira, te je pohvalio gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Javno preduzeće za upravljanje sportskim terenima Zenica, koji su im izašli ususret.

Haris Karić, predsjednik Savjeta roditelja igrača ZSK-a nam reče da na ovaj način pokušavaju skloniti djecu sa ulice i pružiti im mogućnost da se druže.

Trener Senaid Jahić je kazao da mu je drago da je OFK ZSK jedan od prvih klubova koji je napravio turnir sa ovim uzrastom i da će u budućnosti pokušati ga podići na još viši nivo. Zahvalio se svima koji su podržali projekat, roditeljima dječaka koji treniraju u Klubu, kao i ljudima iz Gradske uprave.

Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.

-Planirano je da se odigraju i tri revijalne utakmice na kojim će nastupiti djeca našeg kluba koja nemaju osam godina, ali i početnici-, kazao je Ćerim.

Utakmice se igraju po sistemu grupa (u obje kategorije su četiri grupe sa po četiri tima) iz kojih pobjednici se plasiraju u završnicu od četiri ekipe, gdje se razigrava međusobno i dobiva konačni pobjednik turnira.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno