Ostali sportovi

Otvoren 18.Uskršnji šahovski turnir „Zenica 2016“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoren 18.Uskršnji šahovski turnir „Zenica 2016“- Danas, 09.04.2016.godine u Zenici je otvoren 18. tradicionalni međunarodni uskršnji šahovski turnir „Zenica 2016“. Prijavljeno je 69 šahista i šahistkinja, među kojima je i 5 velemajstora (GM), 2 internacionalna majstora (IM), te 7 FIDE majstora (FM).

Turnir je otvorio predsjednik ŠK „Napredak“ i direktor turnira gospodin Darko Popović, a prisutnim se obratio i glavni sudija, gospodin Sejfudin Miskić FA iz Zenice.
Turnir se održava u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Kralj Tomislav” u Zenici.

Tehnički organizator je Šahovski klub “Napredak” iz Zenice. Sistem parovanja je po švicarskom sistemu, FIDE varijanta, 9 kola, parovanje je kompjutersko, a glavni operater je Belmir Miskić iz Zenice.

Tempo igre je 15 minuta po igraču do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilnika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Ukupni nagradni fond iznosi 1100,00 KM.

Prije početka turnira svim prisutnim podjeljena su tradicionalna uskršnja jaja.
O rezultatima sa turnira obavjestit ćemo vas po završetku partija devetog kola.

Ekrem Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno