Biznis

Otkrivamo: ko stoji iza brenda Sultan Drinks?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otkrivamo: ko stoji iza brenda Sultan Drinks?

U posljednje vrijeme, kako na medijima tako i u prodajnim objektima, sve češće susrećemo napitke, „Sultan Drinks“. Popularnost im konstantno raste kako u BiH tako i u mnogim drugim zemljama sirom svijeta, a obzirom da je malo poznato o njihovom porijeklu sve češće se ispredaju svakojake priče i komentari koji idu čak do krajnosti teorija zavjere.

Da bi se otklonile sumnje oko porijekla ovog brenda vlasnici su odlučili nakon dužeg vremena reći više o sebi i samom projektu.

ŠTA SU „SULTAN DRINKS“?

Sultan Drinks su relativno mladi proizvodi ali sve više zastupljeni kako na bh. tako i na mnogim drugim tržištima širom svijeta. Radi se o nesvakidašnjim napicima u kojima su objedinjeni moderna tehnologija zapada i duh orijenta, a djelo su bh. stručnjaka iz dijaspore sa internacionalnim znanjem i iskustvom. U motu “Svaki korak nazad prema prirodi je korak naprijed prema boljoj budućnosti” se i ogledaju svojstva ovih napitaka, koji se pune jednom od najkvalitetnijih prirodnih mineralnih voda Austrije, sadrže čorokot, prirodne arome i ostale veoma brižno birane sastojke.

Dva napitka su Cola-Drinks sa čorokotom, prirodnom mineralnom vodom i prirodnim aromama a bez konzervansa. Sultan Cola od kojih je jedan „Sultan Cola DE-LIGHT” originalan niskokalorični napitak čija slatkoća ne dolazi od vještačkih zaslađivača poput Aspartama, Sucralose i sl. nego isključivo od supstanci prirodnog porijekla.

Naš prvi napitak je Sultan Cola. Ovo piće je svojim karakterističnim ukusom, primamljiljivo luksuznim dizajnom i sastavom sa čorokotom, prirodnom mineralnom vodom i prirodnim aromama a bez konzervansa, već uveliko osvojilo srca mnogobrojnih ljubitelja cola-napitaka. Niskokalorična verzija, Sultan Cola DE-LIGHT, je niskokalorični napitak čija slatkoća dolazi isključivo od supstanci prirodnog porijekla (ne sadrži vještačke zaslađivače poput Aspartama, Sucralose i sl.).

Naš drugi napitak je „Sultan POWER DRINK” – apsolutno unikatan i jedinstven po svom sastavu sa medom, matičnom mliječi, čorokotom, đumbirom, prirodnom mineralnom vodom i prirodnim aromama, sa ukusom marokanske nane i đumbira. „NOT ENERGY BUT POWER” je slogan ovog nesvakidašnjeg naitka zbog njegovog „moćnog”, prirodom nadahnutog sastava koji za razliku od energetskih pića ne sadrži taurin, inozitol ili glukoronolakton a ima nisku koncentraciju šećera.

Ekipa Sultan Drinks uskoro će na tržište lansirati i treći napitak, “Sultan Ice Tea”, sa zelenim čajem, medom, stevijom, ginsengom i dominirajućim ukusom jasmina, a u izradi su još 2 napitka sa inovativnim, originalnim recepturama inspirisana duhom orijentalne tradicije.

Sultan napici ne sadrže sastojke dobivene hemijskim preradama tkiva životinjskog porijekla niti se u njima mogu naći tragovi alkohola, što im je omogućilo dobijanje HALAL-certifikata. Obzirom da se ovi proizvodi izvoze i u Izrael i SAD-e certificirani su također i kao košer-proizvodi.

GDJE SE PROIZVODE SULTAN DRINKS I KO SU NJIHOVI VLASNICI?

Kompletan proizvodni proces ovog bosansko-hercegovačkog brenda, u vlasništvu firme Ensar iz Bihaća, se odvija u Austriji, zemlji nadaleko poznatoj po proizvođačima pića vrhunskog kvaliteta. Iz tog razloga je za idejne tvorce i vlasnike pića proizvodnja u Austriji, među enormno jakom konkurencijom, bio izazov sa kojim se nije bilo lako nositi. Zahvaljujući naučnom i praktičnom iskustvu tima Sultan Drinks-a kao i ogromnoj podršci bh. zajednice u Austriji i drugim zemljama širom svijeta ovi napici su se uspjeli probiti čak i u Austriji u sami vrh.

Sama ideja je nastala kao skup iskustava na poljima prirodnih nauka, medicine, izučavanja tradicionalnih izvora blagotvornih bijaka ali i ekonomije. U timu imamo dva doktora prirodnih nauka od kojih je jedan ujedno i magistar ekonomije kao i jednog dugogodišnjeg privrednika i dobrog poznavaoca blagotvornih biljaka iz tradicionalnih izvora.

Naravno, jedna od stvari koja povezuje ekipu Sultan Drinks je i naše bh. porijeklo i želja za prosperitetom naše domovine. Tako da i od ovog projekta očekujemo da bude doprinos svjetlijoj budućnosti naše zemlje i našeg naroda.

Dio ove uspješne ekipe su i naši bh. zastupnici firme COMP EXPERT d.o.o. koji su uveliko doprinijeli širenju pularnosti brenda „Sultan Drinks“, kako sa svojim savjetima tako i sa direktnim radom na tržištu. Ali ni u kom slučaju ne smijemo izostaviti naše mnogobrojne zemljake u BiH i u dijaspori koji su nas od sveg srca podržavali a čine to i danas dan, bez kojih bi bilo nezamislivo sprovesti ovaj projekat u djelo.

Hvala svima na dosadašnjoj podršci kao i na mnogobrojnim pohvalama za naše napitke. Trudit ćemo se da opravdamo vaše povjerenje te da svakim danom budemo bolji i bolji.

Sultan Drinks – Znaš šta piješ. Više o timu i produktima na: www.sultan-drinks.com

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno