Nogomet

Otkazana utakmica između BiH i Izraela!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja je trebala biti odigrana u utorak, je otkazana!

Zmajevi i Izraelci su se trebali sastati 26. marta na stadionu Grbavica u Sarajevu, no zbog sigurnosnih razloga ona neće biti odigrana. Ovu vijest je objavio predsjednik Nogometnog saveza Izraela Moshe Zuares.

BiH i Izrael su se trebali sastati u prijateljskom duelu nakon što su obje selekcije ispale u polufinalu baraža za Euro.

Naša selekcija je izgubila od Ukrajine rezultatom 2:1, a Izrael od Islanda rezultatom 4:1.

Kako prenosi izraelski portal One, Izraelci i UEFA su zatražili od Nogometnog saveza BiH da se utakmica otkaže.

“Zbog napete situacije, UEFA nas je kontaktirala čim su se utakmice baraža završile i pitali su nas da li smo za otkazivanje utakmice protiv BiH jer je ona nebitna za obje selekcije. Siguran sam da bi nas Bosanci časno ugostili, ali pod ovim okolnostima sam odobrio otkazivanje utakmice”, poručio je Zuares.

To znači da će Zmajevi naredne nastupe imati u junu kada će igrati prijateljske duele sa Engleskom (3. juni) i Italijom (8. juni).

Izvor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno