Ljudi

Otišao je zauvijek i Zoran Mihajlović, velika sportska i odbojkaška legenda BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak 22.aprila 2021.godine, preminuo je Zoran (Vojislav) Mihajlović u svojoj 73.godini života. Rođen je 13.8.1948.godine u Smederevu, a veći dio života proveo je u Zenici. Bio je dugogodišnji istaknuti sportski radnik. Cijeli svoj život posvetio je odbojci, svojoj najvećoj sportskoj ljubavi, prvo kao igrač, zatim trener, selektor… Bio je igrač i trener u Čeliku, Kaknju, Napretku iz Odžaka i još nekim klubovima.

Od sportske karijere bitno je pomenuti da je bio selektor juniorske odbojkaške reprezenacije Jugoslavije, selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, trenirao je i sve ostale odbojkaške selekcije BiH, bio je i generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH. U posljednje vrijeme radio je kao asistent treneru Harisu Hasanici u Odbojkaškoj akademiji „Block Out“ iz Zenice, novoformiranom klubu 2016.godine.

Radio je i u Kovačnici Željezare Zenica 80-ih godina prošlog vijeka i kolege ga pamte kao dobrog druga i saradnika, uvijek staloženog i vedrog raspoloženja. Njegov bivši saigrač iz OK Čelik, kasnije sportskog rivala, igračkog i trenerskog, Mirka Trifunovića, povodom smrti Zorana Mihajlovića, objavio je na stranici OK Čelik-R Zenica:

-Ode i nas Zoka. Najljepša sportska, odbojkaška sjećanja vežu me za Zorana, kroz sportsko rivalstvo, igračko i trenersko, zatim zajedničke igre u OK “Čelik”, druga liga zapad, sportsko prijateljovanje dugo više decenija… Život ga nije mazio, ali uvijek uspravan, nasmješen, uvijek u odbojkaškim planovima i izazovima. Laka ti zemlja bosanska prijatelju, počivaj u miru kraj svojih najmilijih!

Sahrana Zoranu Mihajloviću će se obaviti u ponedjeljak 26.4.2021.godine u 12 sati na Gradskom groblju „Crkvice“ u Zenici.

E.Imamović

Foto: OA „Block Out“/ OK Čelik-R/E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno