Ostali sportovi

Otac Halid otkrio Amela Tuku, sinovi Denis i Zlatko rade s NBA i euroligaškim igračima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otac Halid otkrio Amela Tuku, sinovi Denis i Zlatko rade s NBA i euroligaškim igračima – Svjedoci smo mnogih lijepih i uspješnih sportskih priča, svakako da je jedna i ona koja dolazi iz Zenice, a riječ je o sportskoj porodici Sedić. Otac Halid, te sinovi Zlatko i Denis poznati su širom Evrope.

Najbolji bh. atletičar je pod njegovim vodstvom osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, kasnije je Amel otišao u Italiju, gdje mu je sada trener Gianni Ghidinija.

Njegovi sinovi Denis (41) i Zlatko Sedić (33) uspješni su košarkaški treneri, koji su se specijalizirali za individualni rad s košarkašima. Pod palicom braće Sedić priprema se košarkaš Real Madrida Ognjen Kuzmić, kao i Dejan Todorović koji je prošle sezone bio najbolji igrač Bilbaa, obojica reprezentativci Srbije.

Braća Sedić rade kompletni program za košarku i kondicionu pripremu. Rade opštu i specifičnu kondicijsku pripremu, oporavak od povreda i individualno rad s loptom.

Pored Kuzmića i Todorovića nekolicina košarkaša koja nastupa na parketima širom Evrope pripremaju se pod palicom Zlatka i Denisa Sedića kao što su Nikola Dragović (Zaragoza Španija), Ivan Paunić (Tofas Turska – reprezentacija Srbije), Stefan Glogovac (Igokea – reprezentacija BiH), Armin Mazić (Italija) Milica Manojlović (NCAA first division USA – reprezentativka Crne Gore), Ramo Rizvić (Sencur-Slovenija)

Po svom kvalitetnom radu Braća Sedić postala prepoznatljiva u regionu. Kada je u pitanju njihov dosadašnji angažman, bili su treneri u Čeliku, španskoj Unicaja Malagi, crnogorskom Pro Basketu, te sarajevskim Sparsima.

Zanimljivo da je Denis trenutno radi na sportskom institutu u Frankfurtu, dok Zlatko posljednjih mjesec dana boravi u Real Madridu, gdje prati treninge svih selekcija kluba. i dodatno se educira.

Iako su sarađivali s NBA i igračima koji igraju Euroligu, braća su najmanje cijenjena u svom gradu Zenici, njihova stručnost očito je svugdje vidljiva i primjenjiva osim u rođenom gradu, koji očito ne zna zadržati talentovane igrače, ali i trenere, zato se sport u ovom gradu nalazi na veoma niskim granama.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno