Sudske klupe

Osumnjičeni Kakanjac H.N. predat tužilaštvu, pretukao sugrađanina koji je umro od povreda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku aktivnosti policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti lica N.F. (1960.) iz Kaknja, u skladu sa naredbom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izvršena je obdukcija tijela oštećenog. Tom prilikom, utvrđeno je da je smrt lica nastala nasilnim putem, uslijed krvarenja u stomačnoj šupljini koja je prouzrokovana višestrukim povredama koje se ogledaju u rupturi slezene, oštećenju crijeva te frakturi rebara.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni H.N. iz Kaknja je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška tjelesna ozljeda” sa smrtnom posljedicom iz člana 172. stav 5. Krivičnog zakona Federacije BiH, uz izvještaj predat dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK osumnjičenom H.N. je određena mjera pritvora od strane sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici, u trajanju do 30 dana.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno