Zenica

Osuđenici u zeničkom zatvoru za dva dana sašili blizu 1.500 maski za bh. građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kako Klix.ba saznaje, deset osuđenika je protekla dva dana vrijedno radilo da bi sašili što više maski koje planiraju donirati Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, a koja će te maske rasporediti po zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama kojima su one potrebne.

Vrijedan rad osuđenika u protekla dva dana trajao je i po 16 sati jer su imali za cilj napraviti što više maski, a rad je zaustavljen zbog nedostatka materijala za šivenje.

U narednom periodu uz nabavku materijala planiraju sedmično sašiti i do 2.000 maski koje će ustupiti građanima Bosne i Hercegovine kako bi se zaštitili od koronavirusa.

Kako saznajemo, apel za osiguranje materijala su uputili nadležnim institucijama koje bi im trebale izaći ususret, čime bi se nastavila proizvodnja maski koje je sve teže kupiti na bh. tržištu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno