Sudske klupe

Osuđen na godinu zatvora, Zeničanki uzeo novac da joj zaposli kćerku u JP Autoceste FBIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 02.07.2020. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i  nepravosnažnu presudu protiv Alijagić Omera zbog krivičnog djela prijevara iz člana 294. stav 1. KZ F BiH kojom ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine. Takođe optuženi Alijagić Omer se obavezuje da oštećenoj I.L. naknadi štetu u iznosu od 3.970,00 KM u roku od mjesec dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Podsjećamo, optužnicom se Alijagić Omer tereti da je, u vremenskom periodu od 17.01.2018. godine do 21.04.2018. godine, u Zenici, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica I. L., da će joj pomoći pri zaposlenju kćerke L. u JP Autoceste F BiH, jer je kućni prijatelj sa direktorom JP Autoceste F BiH T. A., istu doveo u zabludu, obećavajući joj da će joj kćerku L. I.zaposliti u JP Autoceste F BiH, s tim da mu da određenu sumu novca kako bi on počastio određene ljude u vezi zapošljavanja njene kćerke, pa je ista vjerujući u to u navedenom vremenskom periodu ukupno mu dala oko 5.000 KM, na način da je novac stavljala u bijele koverte i lično mu ih predavala, iako je znao da I. L. ne može pomoći i zaposliti njenu kćerku, jer ne poznaje direktora JP Autoceste F BiH T. A.niti ga ko poznaje u ovom javnom preduzeću, pa nakon što je na tako prijevaran način preuzeo novac od I. L., isti novac je za sebe zadržao, a oštećenu I. L. i dalje uvjeravao da će joj zaposliti kćerku, i kada je oštećena I. L.mu saopštila da je izvršila provjere, te da joj vrati novac, obećao joj je više puta da će vratiti novac koji je dobio na ovako prijevaran način, što do sada nije učinio, oštetivši na taj način I. L. za novčani iznos od oko 4.970.00 KM.

*Molimo vas da  imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja (Kantonalno tužilaštvo ZDK)”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno