Zenica

Ostvarene uštede u budžetu ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je kod usvajanja budžeta za ovu godinu planirala i kredit u visini 28,5 miliona KM, ali zbog ušteda ostvarenih kroz program štednje, koji se realizira, i povećanjem punjenja budžeta u odnosu na prošlu godinu, najvjerovatnije se neće ići u realizaciju ovako planiranog kredita.

– Ostvarene su velike uštede i mi smo stajališta da se ne ide u realizaciju svih 28,5 miliona KM planiranog kredita, već maksimalo 20 miliona. S tim da mi i dalje pratimo efekte mjera programa štednje, moguće je da ćemo kalkulirati sa nižim kreditom u odnosu na ovih dvadeset miliona koji su trenutno nekakva realna opcija – kaže ministar finansija Andrej Kajić.

Vlada ZDK sa mjerama štednje ne planira umanjivati sredstva koja su ranije planirana za plaće i druga zakonska primanje zaposlenika koji se finansiraju iz budžetskih sredstava.

Tako neće doći u pitanje ni iznos regresa, koji je planiran budžetom na nivou iz 2014. godine, i u suradnji sa sindikalnim organizacijama će se dogovoriti način i modaliteti isplate regresa u ovoj godini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno