Zločini

Osoblje Kantonalnog suda u Zenici ponovo evakuisano zbog dojave o bombi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog nove dojave o postavljenoj bombi u zgradi Kantonalnog suda u Zenici, evakuisano je osoblje tog suda – potvrdila je Feni portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

-Dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici, jutros oko 8.30 sati, zaprimila je telefonski poziv o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi tog suda. U toku su standardne procedure u ovakvim situacijama, odnosno obavlja se kontradiverzioni pregled zgrade  – istakla je Alić. Dio Masarykove lice koji vodi prema zgradi tog suda obilježen je policijskim trakama te je zaustavljen i saobraćaj.

– Telefonska dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda stigla je u 08.35, a već do 08.50 sati svi su zaposlenici su bili i evakuisani iz zgrade. U toku je KDZ pregled, a taj dio ulice je obilježen trakama i zaustavljen je saobraćaj – kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

– KDZ pregled je okončan u 10.45 sati, a utvrđeno je da je dojava o postavljenoj bombi bila lažna – istakla je Alić.

Podsjetimo, dojavu o postavljenoj bombi u Sudu zenička je policija bila zaprimila i 1. aprila ove godine, a i ta je dojava bila lažna.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno