Zenica

Osobe sa invaliditetom za bolju sigurnost u saobraćaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osobe sa invaliditetom za bolju sigurnost u saobraćaju – Nakon obavljenih priprema za realizaciju Projekta „Vozim iako ne hodam“ koji financira Federalno ministarstvo rada i socijalne politike a realizira Savez udruzenja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize USK, započinjemo sa održavanjem radionica po srednjim školama.

Prve radionice održaćemo u Velikoj Kladuši 16. oktobra i to u Drugoj srednjoj školi u 13:15 i Gimnaziji u 15:55.
Slijedeće radionice su u Bihaću, 17. oktobra u Elektrotehničkoj i Medicinskoj školi, a u srijedu smo u Gimnaziji u Cazinu.
C
ilj ovog Projekta je održavanje interaktivnih radionica sa učenicima završnih razreda srednjih škola u BiH, na kojima bi osoba sa invaliditetom, koja je u mladosti doživjela saobraćanu nesreću, ispričala svoju priču, mladima, budućim vozačima o tome kakve posljedice mogu donijeti neodgovorno ponašanje u saobraćaju prilikom brze voženje, vožnje pod uticajem alkohola, opojnih droga kao i korištenje mobitela u vožnji i nevezanje sigrnosnog pojasa.

Sve ovo je radi podizanja svijesti mladih o važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju radi veće sigurnosti mladih u saobraćaju i smanjenja saobraćajnih udesa.

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno