Zenica

Osnovci zeničkog KŠC-a Sveti Pavao 4. povijesnim sajmom obilježili Dan Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici viših razreda Osnovne škole katoličkog školskog centra Sveti Pavao u Zenici povodom obilježavanja 20. marta – Dan grada Zenice, danas su u amfiteatru tog centra, u sklopu Četvrtog povijesnog sajma, izložili svoje radove o temi razvoja civilizacije.

Kako je istakla nastavnica povijesti Maja Pandža, koja je zajedno s učenicima i pripremila sajam, učenici šestih, sedmih i osmih razreda te škole danas su izložili oko 65 maketa i modela iz perioda antike, srednjeg vijeka i industrijskog doba.

– Povijesni sajam, koji je sada već jedna tradicija, organizirali smo kao dio manifestacije Dan grada Zenice. Prvi smo sajam organizirali 2017. godine, nakon čega smo imali pandemijski prekid, a sada smo nastavili s ovom aktivnošću. Teme su razne, a učenici su pokazali kreativnost te entuzijazam i želju. Na ovaj način želimo potaknuti ono što je djeci urođeno, a to je kreativnost – kazala je Pandža.

Sajam je, dodala je, idejno dobro osmišljen, ali zahvala za realizaciju ide na adresu učenika i “njihovoj želji se prikažu i da pokažu svoje znanje”.

– Posebno mi je drago da su danas učenici u ulozi vršnjačkih edukatora pa su, samim time, oni ti koji objašnjavaju i prezentiraju. Zanimljivo je da smo danas zamijenili i pozicije – danas su oni naši nastavnici i profesori, a mi smo njihovi učenici – napomenula je Pandža.

Učenici ovih razreda danas su oslobođeni klasične nastave, a svi radovi nastali su u proteklih godinu dana te kao njihov timski rad, mada ima i pojedinačnih radova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno