Politika

Osnovano Federalno vijeće mladih

Osnovano Federalno vijeće mladih koje će s vlastima raditi na rješavanju problema mladih ljudi
Osnovano Federalno vijeće mladih koje će s vlastima raditi na rješavanju problema mladih ljudi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osnovano Federalno vijeće mladih koje će s vlastima raditi na rješavanju problema mladih ljudi-Na osnivačkoj skupštini Fedralnog vijeća mladih koja je održana danas u Sarajevu istaknuto je da bi ono trebalo biti krovno tijelo mladih u Federaciji BiH koje će zajedno s vlastima raditi na rješavanju problema mladih ljudi.

Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić izjavio je da su mladi u Bosni i Hercegovini marginalizirani i da će vlasti formiranjem Vijeća dobiti partnera kojeg su tražili godinama smatrajući da trebaju legitimnu podršku mladih.

Dodao je da je riječ demokratski izabranom tijelu koje može zastupati mlade od lokalnog do federalnog nivoa vlasti i da vjeruje da će iskoristiti sve mehanizme koje im daje Zakon o mladima da budu dio svih radnih tijela vlasti kako bi mogli lobirati za bolje rješavanje problema mladih.

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović rekla je da je u mladima velika snaga i da je za nju, kao osobu starije životne dobi, pravo ohrabrenje vidjeti tako impozantan skup.

Poželjela je da osnivačka skupština prođe u lijepom ozračju i istakla da joj je posebno drago što će Ministarstvo kulture i sporta FBiH, u skladu sa svojim mogućnostima, biti podrška u svim aktivnostima Vijeća.

Program menadžer Delegacije EU u BiH Vladimir Pandurević rekao je da vjeruje da će ovaj projekt osigurati ista prava za sve mlade u BiH, te da je najbolji način za zaustavljanje njihovog odlaska iz zemlje uspoastava sistema koji će osigurati da svi mogu iskazati svoj potencijal u društvu.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno