Zenica

Osmogodišnja Daria Čauš iz OŠ “Miroslav Krleža” osvojila šestu nagradu “Čarobnih bajki”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da djecu motivišemo da rade ono što im mnogo koristi, nije potrebno mnogo. Dobar pristup, dobra ideja i malo motivacije učinili su da magistrica Ajna Dedić, autorica „Čarobnih bajki“ i „Čarobne bojanke“ iz mjeseca u mjesec djecu motiviše da čitaju, crtaju, boje pa i snimaju videa o „Čarobnim bajkama“, te da za to budu nagrađena.

Edukativno – zabavna kampanja koju vodi magistrica Dedić djecu je motivisala da se maksimalno potrude i učestvuju u „Čarobnom izazovu“, te da pokažu koliko su kreativni i maštoviti.

Zadaci su jednostavni, a nagrade izvrsne:

kućice za lutke

vikendice za lutke

garaže na spratove

farme za životinje sa krovom koji se otvara

pametne ploče

uklapalice

i još mnogo vrijednih nagrada

 

Osmogodišnja Daria Čauš se nije mogla odlučiti za jednu omiljenu bajku pa je odabrala tri: „Čarobne cipele“, „Psić Linda“ i „Polonicine vragolije“. Ona je poznata knjigoljupka koja čak ima i svoj Instagram profil @mala_knjigoljupka na kojem snima videa o knjigama i slikovnicama koje čita i daje svoje komentare, iznosi mišljenja i daje preporuke. Fenomenalno i neuobičajeno za osmogodišnjakinju zar ne?! Bravo, bravo Daria!

-„Daria je nacrtala čak 4 crteža o „Čarobnim bajkama“, a video koji je snimila o „Čarobnim bajkama“ me oduševio. Presretna sam što svakodnevno uživam u dječijim pismima, crtežima i ponekom videu u kojem se zaista potrude da dočaraju svoje oduševljenje „Čarobnim bajkama“. To znači da sam uspjela u svojoj namjeri da ih motivišem da čitaju, crtaju, boje i ispoljavaju svoju kreativnost, a takav trud treba nagraditi pa ću nastaviti svaki mjesec dodjeljivati „Čarobne nagrade“ i motivisati ih da budu što maštovitiji“ – rekla je autorica „Čarobnih bajki“, Ajna Dedić.

Do sada su nagrade osvojili:

Petogodišnji Muhamed Šut, uskoro prvačić, sedmogodišnja Ajra Hadžić, uskoro učenica III razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“,  osmogodišnja Vildana Ormanović, uskoro učenica IV razreda Osnovne škole „Arnauti“ iz Arnauta, sedmogodišnja  Arnela Musliji, uskoro učenica III razreda Osnovne škole „Ćamil Sijarić“,  sedmogodišnji Ali Porča, od septembra učenik II razreda O.Š. „Skender Kulenović“, te današnja dobitnica, Daria Čauš, uskoro učenica III razreda (od septembra tekuće godine).

-„Presretna sam, nisam mogla spavati od uzbuđenja kada ste mojim roditeljima javili da sam sretna dobitnica. Prijateljica mi je rekla da nema šanse da ona ili ja osvojimo nagradu i evo pokazalo se da je sve moguće, hvala puno“ – rekla je osmogodišnja Daria.

Ovaj edukativno – zabavni materijal djeci pruža brojne informacije o lijepom ponašanju, higijenskim navikama, odnosu prema životinjama i prirodi, prijateljstvu i nagrađuje ih za čitanje, crtanje i bojenje.

Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart

Sretno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno