Zenica

Osječani i Zeničani u duhu i sportu zajedno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića ugostila je 35 profesora i 14 učenika iz Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica. “Ruđerica” je nositelj projekta “Zajedno u duhu – zajedno u sportu” i ovo je bio prvi zajednički susret sudionika sa školom partnerom u projektu.

Ravnateljica Nada Pitinac naglasila je kako ovaj projekt, osim financijske potpore objema školama, ima i dublje značenje – zajedništvo škola te podršku Hrvatima u dijaspori. Don Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC-a “Sveti Pavao” Zenica, izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu, radost zbog upoznavanja i sportskog susreta učenika te pozvao u uzvratni posjet.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul pružila je podršku projektu i KŠC-u “Sveti Pavao” Zenica, a druženje je, uz koordinatoricu programa susreta, prof. Snježanu Šulentić i voditelje programa učenike Noru Karač iz 4.n i Alena Nemeta iz 3.b, uljepšano nastupom Tamburaškog orkestra i zbora “Ruđerice” pod vodstvom prof. Igora Grubišića. Kako to obično biva kada je slavonska gostoljubivost u pitanju, gostima su uručeni prigodni darovi – školski suveniri izrađeni u Učeničkoj zadruzi “Ruđerica” te slatkiši.

Nakon svečanog dijela uslijedio je i sportski dio susreta koji je koordinirao prof. Šimun Vasilj. U sportskoj se dvorani igrao mali nogomet i graničar. Učenici su pokazali ferplej igru i međusobnu prijateljsku podršku, upravo kako i stoji u nazivu projekta, “zajedno u sportu”.

Lijepo su se i pogostili na domjenku u školi, a domaće kiflice, pogačice i kolače priredili su učenici smjera tehničar nutricionist 2.n, 3.n i 4.a razreda pod mentorstvom profesorica Tatjane Varge i Dragane Viljanac.

Druženje se, nakon obilaska škole, nastavilo obilaskom Tvrđe, a GPP Osijek iskazao se također kao dobar domaćin poklonivši besplatan prijevoz tramvajem. Ta je vožnja nekim gostima bila i turistički atraktivna jer su imali prigodu prvi put sjesti u tramvaj.

Projekt “Zajedno u duhu – zajedno u sportu” financiran je, kaže Marijan Jovičić iz “Ruđerice”, kroz program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine s ciljem unaprjeđivanja socijalne i okolišne infrastrukture adaptacijom školskih sportskih dvorana obiju škola te jačanja suradnje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Autor: D. Pejić, glas-slavonije.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno