Ostali sportovi

OSIGURAN TV PRENOS: Obavljen žrijeb parova za najvažniji meč u historiji teniske reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavljen je žrijeb parova teniskog Davis Cup meča između Švedske i Bosne i Hercegovine, a koji našoj selekciji može donijeti historijski plasman među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. i 4. februara u Stockholmu igrati Davis Cup meč za ulazak u Top 16 reprezentacija svijeta protiv selekcije Švedske.

U petak, 3. februara na rasporedu su dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a u subotu 4. februara meč u konkurenciji parova i još dva u pojedinačnoj konkurenciji.

Danas je u Royal Tennis Hallu obavljen žrijeb na kojem je odlučeno da će u petak, 3. februara u 17 sati prvi na teren izaći prvi igrač švedske reprezentacije Mikael Ymer, trenutno 60. teniser svijeta i naš Mirza Bašić.

Po završetku meča, slijedi duel između Eliasa Ymera i Damira Džumhura.

U subotu u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok će za našu reprezentaciju nastupiti Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Po završetku ovog meča očekuju se još dva u pojedinačnoj konkurenciji, i to između Mikaela Ymera i Damira Džumhura te Eliasa Ymera i Mirze Bašića.

Davis Cup mečevi između reprezentacija Švedske i BiH moći će se pratiti uživo u programu Sport Kluba 2.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno