Info

OSCE donirao po dva notebook računara za tri osnovne škole u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini donirala je po dva notebook računara osnovnim školama na području Zeničko-dobojskog kantona – Privatnoj osnovnoj školi „Hasan Kjafija Pruščak“ Zenica, JU OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj i JU OŠ „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica, Tešanj.

Donaciju su u kabinetu ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirze Mušije direktorima navedenih škola Elvedini Isaković-Smajić, Adilu Bešlagiću i Sakibu Plančiću uručili predstavnici OSCE-a, šef terenskog ureda Will Richard i službenik Alen Ćosić.

Škole su odabrane na osnovu rezultata mapiranja IKT resursa koje je 2022. godine proveo Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) i Ministarstva obrazovanja u Bosni i Hercegovini, kao i takmičenja koje je 2022. godine organizovala Misija pod nazivom “Ponosni na svoju školu”, kojim su promovisani pozitivni procesi učenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno