Ostali sportovi

Osam medalja za karatiste Čelika na Međunarodnom turniru u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osam medalja za karatiste Čelika – U nedjelju 12.02.2017.godine u Tuzli, velika dvorana Mejdan, održan je veoma jak i odlično organizovan 2. MEĐUNARODNI OPEN KARATE TURNIR VALENTINOVO 2017 u organizaciji Karate klub DO Tuzla.
Na ovom prestižnom turniru, početkom godine, učešće je uzelo 820 takmičara iz 68 klubova, koji dolaze iz 4 zemlje (Hrvatska, Slovenija, Srbija i BiH), javili su nam iz KK Čelik.
Karatisti Čelika su u novu sezonu krenuli više nego uspješno, nakon upornog treniranja po velikim hladnoćama, u Zenicu su donijeli 8 medalja i to 3 zlatne, 3 srebrene i 2 bronzane medalje.

Donosimo vam imena osvajača medalja:
LANA ZAKIĆ  je nastavila svoju dominaciju u kategoriji kate djevojčice 2007.godište i osvojila zlato, a takođe je prvi put nastupila u borbama i osvojila srebro. U finalu je poražena u zadnjim sekundama meča iako je imala prednost, danak neiskustva, kaže trener Marijo Zakić.
ISMIHANA GARANOVIĆ, nova mlada nada KK Čelik, osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji kate djevojčice 2009.godište.
DINO KURTOVIĆ , veoma talentovan dječak lagano je „pomeo“ svoje protivnike sve sa 5:0 i osvojio zlatnu medalju, kategorija dječaci kate 2006. godište.
ADNA SERDAREVIĆ, koja je na svom prvom takmičenju uspjela doći u finale, gdje je poražena sa 3:2, veliki potencijal i od nje KK Čelik očekuje puno, osvojila je srebro.
MARIO AKRAPOVIĆ  je opet pokazao svoj raskošni talenat i osvojio je srebro u kategoriji kadeti borbe +70 kg. U finalu je poražen čudnim sudijskim odlukama, po mišljenu trenera, od dosta slabijeg protivnika od njega.
DŽEJNA DŽAFERBEGOVIĆ, iako bolesna pod temperaturom,  nastupila je i opet osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniorke borbe -53 kg.
I na kraju, KATA TIM ČELIKA, u kategoriji djevojčice 10-11 godina, osvojio je bronzanu medalju. Kata tim bio je u sastavu IRNELA IBRAKOVIĆ, ŠEJLA FAZLIJA, ADNA SERDAREVIĆ.

Trener Marijo Zakić je više nego zadovoljan i htio je istaći Aliju Fejzića, koji je pokazao veliko znanje, ali zbog povrede nije mogao nastaviti takmičenje, te Lorenu Čerkez, koja je nesretnim slučajem poražena, ali u budućnosti sigurno veliki šampion Čelika!
Sljedeći turniri, na koje KK Čelik ima namjeru da ide, su TK OPEN Tuzla 26.02.2017. i SREBRENIK OPEN, 09.03.2017.god.
Čestitke karatistima Čelika na ovom zavidnom uspjehu na turniru u Tuzli i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović – Foto KK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno