Zenica

OS:primljeno 112 novih vojnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Polaganjem svečane zakletve u kasarni u Pazariću, 112 mladića i djevojaka je primljeno u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH (OSBiH). Potpisivanjem ugovora o pristupanju Oružanim snagama nakon tromjesečne obuke, oni su se zakleli na vjernost domovini BiH.
Nakon zakletve i potpisivanja ugovora, raspoređeni su u operativne jedinice u kojima će, uz rad, nastaviti usavršavanje.
Jedan broj novoprimljenih vojnika pohvaljen je nakon zakletve za rezultate pokazane tokom obuke.
Na svečanosti u kasarni Pazarić mladim vojnicima su čestitali najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i OSBiH.

Ministar Zekerijah Osmić rekao je da će novoprimljena generacija biti dio globalnog sistema sigurnosti i najavio njeno učešće u mirovnim misijama u svijetu. Naglasio je da su se ovi ljudi odlučili za časni vojni poziv, jačajući tokom obuke ljudske osobine poput osjećaja odgovornosti i poštivanja drugog i drugačijeg, kolega i starješina. Načelnik komandanta Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, generalpukovnik Anto Jeleč je rekao da su mladi vojnici uspješno završili tromjesečnu obuku razvijajući i sposobnost za timski rad.

Stekli su osnovno vojničko znanje doprinoseći jačanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dodao je.

Svečanosti u Pazariću prisustvovali su i zvaničnici NATO-štaba i EUFOR-a u BiH, drugi predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga, članovi vojno-diplomatskog kora, te članovi rodbine mladih vojnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno