Zenica

OŠ Musa Ćazim Ćatić primjer dobre prakse

Ekipa poduzetnika
Ekipa poduzetnika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OŠ Musa Ćazim Ćatić primjer dobre prakse- Mladi „poduzetnici“ iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ se predstavili na OPEN-s sajmu u Zenici – U svjetlu sve glasnijih poziva za što ranijim učenjem o poduzetništvu, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Zenica može biti primjer „dobre prakse“.

Naime, već četiri godine u ovoj školi djeluje kreativna sekcija „Šljokice“ koja se bavi ručnom izradom dekorativnih elemenata, a svoje radove su predstavili na ovogodišnjem OPEN-s sajmu organske proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva.

Ideja za jednu ovakvu sekciju je nastala u okviru projekta koji je promovirao poduzetničko učenje, ali je sekcija i po formalnom okončanju samog projekta nastavila da djeluje što predstavlja potpuno ostvarenje osnovnog cilja – „samoodrživost biznisa“. Učenici iz godine u godinu proširuju svoj asortiman (od bojenja na staklu, preko izrade nakita, pa do šivenja marama), te tragaju za načinima plasiranja svojih proizvoda.

Sa sajma
Sa sajma

Također, „stariji“ članovi (svoja iskustva prenose na mlađe generacije kako bi sekcija nastavila djelovati i kad oni odu u srednju školu. Od onoga što zarade uvijek kupe nešto za školu, a ostatak usmjere za kupovinu repromaterijala za dalji rad.

Pored učenja o kreiranju poduzetničke ideje, marketinškog plana i same realizacije, podjednako je važna i odgojna funkcija ovakve jedne aktivnosti. Svi učenici su u ovoj sekciji na dobrovoljnoj bazi i svoje slobodno vrijeme koriste svrsishodno razvijajući pri tom dobre drugarske odnose.

Podrška uposlenika škole za ove mlade entuzijaste nikad nije bila upitna, no svakako da bi ovako društveno odgovorne i angažirane grupe trebale imati podršku i od lokalne zajednice i društva u cjelosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno