Zenica

OŠ “Meša Selimović” – Uspješno realizovana akcija „Kao prvo, posadi drvo“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Učenici devetog razreda sa članovima ekološke sekcije Škole uspješno su realizovali akciju ozelenjavanja školskog dvorišta u kojem je zasađeno 12 novih sadnica. Ideja je potekla od gospodina Jasmina Duvnjaka, kao zastupnička inicijativa, a onda je putem MONKS-a i Pedagoškog zavoda Zenica upućena prema školama ZDK-a.
Kako je planirano GPR-om Škole uspostavljena je saradnja sa sa JP ŠPD ZDK-a koje je Školi dostavilo sadni materijal i obezbijedilo stručnu pomoć. Kao i druge škole u ZDK-a, i naša Škola aktivno je sudjelovala u ovom projektu. Učenici su imali i kraću edukaciju o načinu sadnje određenih vrsta sadnica, te o njihovom značaju za očuvanje okoliša i za život čovjeka.
Akcija „Kao prvo, posadi drvo“ je realizovana 10.11.2021. godine. Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos u realzaciji ovih ekoloških aktivnosti. Realizovana akcija uklapa se u Akcioni eko plan škole , a koji obuhvata uređenje školskog dvorišta, edukaciju učenika i saradnju sa ustanovama i organizacijama iz lokalne zajednice. #EkoŠkole #CPCDba #EmbassyOfSweedenSarajevo #MisliOPrirodi #ThinkNature


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno