Zenica

OŠ “Edhem Mulabdić” Zenica učestvovala u programu EUDAMUS (Evropski dan muzike u školi) i predstavljala Zenicu i BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi horske sekcije OŠ “Edhem Mulabdić” Zenica na čelu sa nastavnicom Elvedinom Bektaš dobili su poziv da učestvuju na EUROPEAN DAY OF MUSIC IN SCHOOL 2024. (Evropski dan muzike u školi).

Naime, svake godine od 15.03.2022. godine EUDAMUS poziva učenike, nastavnike, roditelje, muzičke pedagoge i ostale da proslave Evropski dan muzike u školi.

OŠ “Edhem Mulabdić” je po prvi put ove godine učestvovala, te su jedina škola iz Zenice koja je uzela učešće u ovom projektu pored 25 zemalja Evrope.

“Danas smo premijerno pogledali EUDAMUS – ov video koji je išao live putem video linka, te je na zvaničnom videu prikazana samo trećina onoga što je zapravo EUDAMUS zaprimio od učesnika. Nastupili su sa pjesmama “Oda radosti” – Ludvig van Betoven i “Oj Safete Sajo Sarajlijo” – sevdalinka. Ovim putem se zahvaljujemo EUDAMUS – u na ukazanom povjerenju i pozivu, te čestitamo članovima hora kao i nastavnici, na uspješnom predstavljanju naše škole. Zahvaljujemo se našoj učiteljici Amiri Porča i nastavniku Emiru Mekaniću za trud koji su uložili u tehničku realizaciju ovog projekta” naveli su iz škole.

Pjesme možete poslušati na linku: “Oj, Safete Sajo Sarajlijo” i “Oda radosti”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno